Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Κοινωνική ανισότητα

Εγραψε το «Bloomberg» και αναδημοσίευσε η «Καθημερινή»: «Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί υποψήφιοι για τις επόμενες προεδρικές εκλογές κάνουν μεγάλες συζητήσεις με θέμα το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών. 
Η Χίλαρι Κλίντον παρατήρησε ως "μείζονα τα θέματα της ανισότητας και της ανυπαρξίας κοινωνικής κινητικότητας". Ο Ρεπουμπλικανός Τζεμπ Μπους τον Φεβρουάριο είχε κάνει λόγο για το ότι "οι Αμερικανοί σήμερα είναι απογοητευμένοι, καθώς βλέπουν μόνον ένα μικρό μέρος του πληθυσμού να
ανέρχεται στην οικονομική κλίμακα" (...) Ο κ. Μπους ήταν ξεκάθαρος στο ότι "κανένας φόρος και κανένα προνοιακό πρόγραμμα δεν θα σώσει τον τρόπο ζωής μας"». 
Η καπιταλιστική οικονομία των ΗΠΑ βγήκε από την κρίση, αναπτύσσεται έως τώρα με ρυθμό 2,4%, αλλά οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα κανένα όφελος δεν έχουν από την καπιταλιστική ανάπτυξη. Απόδειξη ότι είτε με κρίση είτε με ανάπτυξη ο λαός πληρώνει τη νύφη
Να το συνειδητοποιήσουν η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα στην Ελλάδα, που τους καλλιεργεί φρούδες ελπίδες η τωρινή κυβέρνηση (τα ίδια έλεγε και η προηγούμενη) ότι με την ανάπτυξη θα λυθούν τα δικά τους προβλήματα. 
Να απεγκλωβιστούν, να οργανώσουν τη δική τους πάλη για κάλυψη των απωλειών της περιόδου της κρίσης, ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.
Άρθρο - Ριζοσπάστης Τετάρτη 8 Απρίλη 2015