Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Συνάντηση της ΟΒΣΑ με τον υποδιοικητή του ΕΦΚΑ για τις 100 δόσεις

Τον κίνδυνο να βρεθούν αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ εκτός της ρύθμισης των 100 δόσεων προς τον ΕΦΚΑ (πρώην ΟΑΕΕ), καθώς με ευθύνη του ΕΦΚΑ το σύστημα δεν μπόρεσε να «τραβήξει» εμπρόθεσμα μία δόση, επισημαίνει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, η οποία αύριο, Τετάρτη 1η Αυγούστου στις 8.00 το πρωί, θα ζητήσει συνάντηση με το διοικητή του ΕΦΚΑ προκειμένου να ενημερωθεί αλλά και να προλάβει να εμποδίσει τον αποκλεισμό εκατοντάδων αυτοαπασχολούμενων από τη ρύθμιση.
Σε σχετική της ανακοίνωση η ΟΒΣΑ αναφέρει:

«Μέχρι σήμερα, Τρίτη 31 Ιούλη, ο ΕΦΚΑ δεν έχει "τραβήξει" ακόμη τη δόση του Ιούνη λόγω αδυναμίας του συστήματός του, όπως μας ενημέρωσαν μετά από επικοινωνία με τον ΕΦΚΑ. Αυτό σημαίνει ότι δεν πληρώθηκε εμπρόθεσμα μία δόση, άρα κινδυνεύουμε να πεταχτούμε εκτός ρύθμισης όλοι μας χωρίς να έχουμε παραβιάσει κανένα όρο εμείς από την πλευρά μας!
Αύριο 1η Αυγούστου δεν θα πληρωθεί και η επόμενη δόση (αν το σύστημα παραμένει σε αδυναμία), οπότε θα βρεθούμε με 2 συνεχόμενες απλήρωτες δόσεις και θα πεταχτούμε αυτόματα από το σύστημα εκτός ρύθμισης!
Σε περίπτωση που το σύστημα λειτουργήσει σήμερα ή αύριο και επιχειρήσει να "τραβήξει" 2 δόσεις μαζί, θα πεταχτούν εκτός ρύθμισης πολλοί συνάδελφοι επειδή μπορεί να μην έχουν αντιληφθεί τι έχει συμβεί και δεν έχουν αρκετά χρήματα στο λογαριασμό τους για την πληρωμή δύο δόσεων.
Αλλά και τα χρήματα να υπάρχουν στο λογαριασμό τους, αν έχουν όριο ανάληψης στην πάγια τραπεζική εντολή τους, το σύστημα δεν θα μπορέσει να "τραβήξει" 2 δόσεις την ίδια μέρα, με συνέπεια πάλι να βγουν εκτός ρύθμισης.
Καταγγέλλουμε την τακτική αυτή του ΕΦΚΑ, η οποία θέτει σε κίνδυνο πολλούς οφειλέτες που έχουν προβεί σε ρυθμίσεις και προσπαθούν να είναι συνεπείς».
Συνάντηση είχε την Τετάρτη 1 Αυγούστου το ΔΣ της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας με τον υποδιοικητή του ΕΦΚΑ Γ. Σκοπούλη και με εκπρόσωπο του ΚΕΑΟ.
Σε δελτίο Τύπου της ΟΒΣΑ επισημαίνεται ότι στη συνάντηση συζητήθηκε «η ρύθμιση των 100 δόσεων στο ΕΦΚΑ και το πρόβλημα αδυναμίας που παρουσιάστηκε στο σύστημά του να "τραβήξει" τη δόση του Ιουνίου και αφορά τους συναδέλφους που διατηρούν ακόμη ενεργή τη ρύθμισή τους και πληρώνουν μέσω πάγιας τραπεζικής εντολής και υπήρξε διαβεβαίωση ότι κανένα πρόβλημα δεν θα υπάρξει, ότι κανένας συνάδελφος δεν θα είναι εκπρόθεσμος, ούτε θα κινδυνέψει να βγει εκτός ρύθμισης, αφού το πρόβλημα αποκαταστάθηκε πλήρως».
Η ΟΒΣΑ καλεί σε ετοιμότητα τους αυτοαπασχολούμενους και σε περίπτωση που κάποιος διαπιστώσει πρόβλημα για τις συγκεκριμένες δόσεις, τον καλεί να απευθυνθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας.