Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Ανακοίνωση της ΕΔΥΕΘ για την επίθεση στη Συρία

Οι ιμπεριαλιστές μαΤΩνουν ΤΟ ΛΑΟ της ΣΥΡΙΑΣ,
ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Στο Εγκλημα - Να κλΕΙσουν οι βΑσεις,
Εξω η ΕλλΑδα από τις ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ - ΝΑΤΟ και ΕΕ!



Οι προετοιμασίες των ιμπεριαλιστών, με τη συγκέντρωση τεράστιων φονικών μέσων στην περιοχή – στρατιωτικών, ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων, οι υποκριτικές δηλώσεις δήθεν «αποτροπιασμού για τις δολοφονίες αθώων», οι απειλές κάθε είδους ενάντια στη Συρία και το λαό της έγιναν πραγματικότητα.

Οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας, με την έμπρακτη στήριξη των δολοφονικών συμμαχιών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ματοκυλούν από το πρωί το λαό της Συρίας. Ματοκυλούν για μια φορά ακόμη τους λαούς της περιοχής. Διαλύουν, καταστρέφουν και διαμελίζουν κράτη, προβάλλοντας κατασκευασμένα και γελοία στοιχεία και προσχήματα. Πραγματική αιτία, η ακόρεστη δίψα τους για ολοένα και νέα κέρδη, για ολοένα και μεγαλύτερη κλοπή του πλούτου των λαών, για τον πλήρη έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών του πλανήτη, των ενεργειακών κι εμπορικών δρόμων, των σφαιρών επιρροής.

Αυτή είναι και η αιτία, που φέρνει σε θανάσιμη αντιπαράθεση τους ιμπεριαλιστές μεταξύ τους! Ομονοούν και συνεργάζονται, όταν είναι να κατακλέψουν τους λαούς, μαλώνουν και αντιπαρατίθενται, όταν είναι να μοιραστούν τη λεία!

Το τίμημα το πληρώνουν πάντα οι λαοί. Και στην βρώμικη ειρήνη τους, που είναι ποτισμένη με την εκμετάλλευση, τη φτώχια και την ανέχεια για τους εργαζομένους, για τους πολλούς, αλλά και στους βρώμικους πολέμους τους, όταν οι λαοί γίνονται το «κρέας για τα κανόνια τους». Δολοπλοκίες και στρατιωτικά πραξικοπήματα, οικονομική κλοπή κι αφαίμαξη, ωμές επεμβάσεις κι ανατροπή κυβερνήσεων, που δεν τους είναι αρεστές, αυτά είναι τα διαχρονικά τους εργαλεία.

Σήμερα στην περιοχή μας οξύνονται οι ανταγωνισμοί μεταξύ των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ από τη μια και της Ρωσσίας με την Κίνα από την άλλη. Στην αντιπαράθεση συμμετέχουν και δυνάμεις, όπως η Τουρκία, το Ισραήλ, η Σαουδική Αραβία, το Ιράν και άλλες. Η τεράστια συγκέντρωση αντιμαχόμενων πολεμικών δυνάμεων φέρνει πολύ κοντά τον κίνδυνο ενός γενικευμένου πολέμου, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς και της περιοχής, αλλά και του κόσμου όλου. Θα γεννήσει νέα και μεγαλύτερα κύματα προσφύγων και ξεριζωμένων.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει μεγάλες και αυξανόμενες ευθύνες. Για χάρη των συμφερόντων των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων, που διεκδικούν συμμετοχή στις αγορές και μερίδιο από τη μοιρασιά της λείας, εμπλέκει τη χώρα ολοένα και πιο βαθιά σ’ αυτό το μακελειό, για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων. Είναι ο καλύτερος σημαιοφόρος του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Μετατρέπει όλη τη χώρα σε ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο. Αναβαθμίζει κι επεκτείνει τις αμερικανονατοϊκές βάσεις και δημιουργεί καινούργιες. Συνεργάζεται στενά με κράτη – δολοφόνους, όπως το Ισραήλ, συμβάλλοντας έτσι στο σφαγιασμό του παλαιστινιακού λαού και όχι μόνο.
Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, γιατί εφησυχάζει το λαό για τους κινδύνους, που διατρέχει. Είναι αβάσιμοι και ψευδείς οι ισχυρισμοί, όπως της κυβέρνησης έτσι και του πρέσβη των ΗΠΑ, που λένε ότι η χώρα μας δήθεν αποτελεί πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή. Σε μία περιοχή, που φλέγεται ήδη δεκαετίες και τώρα απειλείται με γενικευμένο πόλεμο, κανείς δεν μπορεί να είναι ασφαλής. Ειδικά μάλιστα, όταν συμμετέχει, όπως και η χώρα μας, στην προετοιμασία των πολέμων.

Η ύπαρξη και η δολοφονική χρήση των ξένων, αμερικανονατοϊκών βάσεων και των άλλων στρατιωτικών υποδομών στη χώρα μας δε φέρουν μόνο την ανηθικότητα απέναντι στους λαούς στους οποίους στρέφονται, αποτελούν θανάσιμο κίνδυνο και για το δικό μας λαό.

ΚΑΝΕΙΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ – ΚΑΝΕΙΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΕΝΟΣ!

Τώρα χρειάζεται ξεσηκωμός. Όλοι στο δρόμο, ενάντια στον πόλεμο και τη δολοφονία του λαού της Συρίας. Ο λαός και η νεολαία μας δεν πρέπει να πληρώσουν τις στοχεύσεις και τις επιδιώξεις της ελληνικής άρχουσας τάξης.
Χρειάζεται τώρα όλοι, εργαζόμενοι – λαός – νεολαία:     
-         Να δυναμώσουμε τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο,
-         Να κλείσει η βάση της Σούδας κι όλες οι ξένες βάσεις και στρατιωτικές υποδομές,
-         Να κλείσει το ΝΑΤΟϊκό Στρατηγείο NRDC-GR, που εδρεύει στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού.
-         Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων.
-         Να αποδεσμευτεί η χώρα μας από τις συμμαχίες των δολοφόνων - ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Οι λαοί δεν έχουν να μοιράσουν τίποτα μεταξύ τους.
Έχουν τα ίδια προβλήματα κι έχουν συμφέρον μαζί να τα λύσουν.
Ενάντια στους εκμεταλλευτές τους, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση.

Θεσσαλονίκη
14/04/2018