Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018

ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:Εκλογές από τις 27 Φλεβάρη ως τις 5 Μάρτη

Εκλογές από τις 27 Φλεβάρη ως τις 6 Μάρτη πραγματοποιεί η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης.
Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία της (Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, 5ος όροφος) τις εξής μέρες και ώρες:

  • Τρίτη 27 Φλεβάρη: 10.00 - 18.00
  • Τετάρτη 28 Φλεβάρη: 10.00 - 18.00
  • Πέμπτη 1 Μάρτη: 10.00 - 18.00
  • Παρασκευή 2 Μάρτη: 10.00 - 18.00
  • Κυριακή 4 Μάρτη: 12.00 - 20.00
  • Τη Δευτέρα 5 Μάρτη κάλπες θα στηθούν στα καταστήματα «Νοtos», στην Τσιμισκή από τις 10.00 ως τις 18.00.
  • Τρίτη 6 Μάρτη: 10.00 - 18.00
Το Σωματείο καλεί τους εργαζόμενους που βιώνουν τις εργασιακές σχέσεις-λάστιχο, που πληρώνονται με «τρεις κι εξήντα», που αναγκάζονται να δουλεύουν Κυριακές, «Μαύρες Παρασκευές» - «Λευκές» και «Κόκκινες Νύχτες», να ψηφίσουν μαζικά για σωματείο πιο ισχυρό, για να δυναμώσουν οι αγώνες. Στο κάλεσμά του σημειώνει: «Ψηφίζουμε και δυναμώνουμε το σωματείο μας, που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, για να δυναμώσει και συνολικά το εργατικό - λαϊκό κίνημα, να αποκτήσει τη δύναμη να οργανώνει αγώνες που θα εμποδίζουν την επίθεση του κεφαλαίου, να βάζει μπροστά αιτήματα που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης, να συγκρούεται με τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό, που και στον κλάδο μας αποτελεί την πλειοψηφία στη διοίκηση της ΟΙΥΕ (οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΜΕΤΑ)».

Κάλεσμα της «Ταξικής Ενότητας»

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (Παράταξη που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ) 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι στο Εμπόριο, Νέες και νέοι, άνεργοι, εργαζόμενες μητέρες, Μπροστά μας έχουμε μια μεγάλη μάχη: αυτή των αρχαιρεσιών του κλαδικού μας σωματείου, της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων ν. Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθούν από 27 Φλεβάρη μέχρι 6 Μάρτη. Η «Ταξική Ενότητα», ο αγωνιστικός, ταξικός συνδυασμός που βρίσκεται στη διοίκηση του σωματείου μας, καλεί όλους τους συναδέλφους να δώσουν το αγωνιστικό παρόν στις εκλογές για να δυναμώσουν το σωματείο, που συσπειρωμένο στις γραμμές του ΠΑΜΕ όλα αυτά τα χρόνια έχει δώσει αγώνες στο πλευρό των εργαζομένων και συνεχίζει να παλεύει και να μπαίνει μαχητικά μπροστά για τα δικαιώματα και τους όρους εργασίας. Θέλουμε ένα κλαδικό σωματείο που με τη συμμετοχή όλο και περισσότερων εργαζομένων να μπορεί να συγκρούεται ακόμη πιο μαζικά και μαχητικά, να βάζει εμπόδια σε κυβέρνηση και αφεντικά που ήδη υλοποιούν άγρια επίθεση στη ζωή μας και στα δικαιώματά μας, ενώ ετοιμάζουν και νέα αντεργατικά μέτρα που θέλουν να χειροτερέψουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση, να μας κάνουν ακόμα πιο φτηνούς. 

Κανένας εργαζόμενος να μη μείνει μόνος του, ανοργάνωτος, αμέτοχος. Με αισιοδοξία και τόλμη θα μπούμε εμείς μπροστά να αγωνιστούμε για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Δεν θα επιτρέψουμε να ποδοπατούνται οι ζωές μας για να μπορούν μια χούφτα παράσιτα να πλουτίζουν από τη δική μας δουλειά. 

Μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε! Πως; Μέσα από τη συλλογική δράση και διεκδίκηση, τις σωματειακές επιτροπές, τις συνελεύσεις, την οργάνωση μέσα στους χώρους δουλειάς. Να γίνουμε μια γροθιά για να μην περνάει η τρομοκρατία και οι φοβέρες της εργοδοσίας. Δεν είναι τυχαίο πως αυτές τις μέρες έχει δυναμώσει η φωνή της εργοδοσίας μέσα σε καταστήματα που καλεί τους εργαζόμενους να μείνουν μακριά από το σωματείο τους και να απέχουν από τις εκλογές. Δεν θέλουν οι εργαζόμενοι να έχουμε επαφή με το σωματείο μας για να μην έχουμε παραπάνω διεκδικήσεις, να θεωρούμε οτι τίποτα δεν γίνεται, οτι είναι ο καθένας μόνος του. Οτι έχουμε κατακτήσει μέχρι σήμερα είναι μέσα από αγώνες, οργανωμένα και μέσα από σύγκρουση. Τίποτα δεν θα μας χαρίστηκε. Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων και όλα τα ταξικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ δεν έχουμε κάνει ποτέ πίσω από την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων. Δώσαμε αγώνες για την Κυριακάτικη Αργία, την καταπάτηση των ωραρίων και το τσάκισμα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, την τρομοκρατία και την εργοδοτική αυθαιρεσία. Αναδείξαμε την αιτία όλων των προβλημάτων μας και παλέψαμε κόντρα στις αυταπάτες, στη μοιρολατρία που καλλιεργούν κυβερνήσεις και εργοδοσία για να βάλουν στο γύψο το εργατικό κίνημα. Εμείς τους λέμε ότι έτσι δε ζούμε! Δεν τρώμε ούτε το παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης» που έρχεται, ούτε το ότι οι αγώνες είναι ξεπερασμένοι και μάταιοι, δήθεν ότι ήρθε η ώρα να «τα βρούμε» εργάτες και αφεντικά. Δεν μπορούμε να «τα βρούμε» με τη δουλειά 7 μέρες τη βδομάδα, με τις ατέλειωτες ώρες δουλειάς, τα σπαστά, τις συμβάσεις 1 μήνα, τους μισθούς πείνας των 300 και 400 ευρώ, τη φοροληστεία και την ακρίβεια, με την υγεία και την παιδεία να θεωρούνται εμπόρευμα. Δεν θα δεχτούμε να στοιχιζόμαστε πίσω από τα συμφέροντα της επιχείρησης. Ο ανταγωνισμός και το αδυσώπητο κυνήγι του κέρδους, ειδικά σε επίπεδο μονοπωλιακών ομίλων και στον κλάδο του εμπορίου,σημαίνει κλείσιμο επιχειρήσεων, εξαγορές, μειώσεις μισθών, εντατικοποίηση. Μόνιμα θύματα εμείς, οι εργαζόμενοι. Δεν θα δεχτούμενα ζούμε με το φόβο της ανεργίας είτε γιατί είμαστε μεγάλοι σε ηλικία, είτε γιατί δεν μπορούμε να δουλεύουμε σαν πολυμηχανήματα, όσες ώρες και όποτε θέλει η εργοδοσία, σε όλα τα πόστα και ακούραστα, χωρίς παράπονα. 

Ψηφίζουμε «Ταξική Ενότητα» για να δυναμώσει η φωνή του σωματείου, η δύναμη του αγώνα, να συνεχίσει το σωματείο μας να παλεύει για κάθε εργαζόμενο σε κάθε χώρο δουλειάς. 

Εμείς οι χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι, όλοι οι εργαζόμενοι έχουμε ένα πολύ ισχυρό όπλο, έχουμε την οργωμένη συλλογική πάλη μέσα από τα ταξικά μας σωματεία, τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Όπλο μας είναι η αλληλεγγύη, όπως αυτή εκφράστηκε και θα συνεχίσει να εκφράζεται στο δίκαιο αγώνα των συναδέλφων μας στον Καρυπίδη. Όπως αυτή εκφράστηκε από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ μέσα από μικρούς και μεγάλους αγώνες ενάντια σε πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, σε επανασυνδέσεις ρέματος και νερού σε λαϊκές οικογένειες, ενάντια σε απολύσεις και τρομοκρατία μέσα σε χώρους δουλειάς.

 Συναδέλφισσα – Συνάδελφε, Ενίσχυσε με τη συμμετοχή και την ψήφο σου τις ταξικές δυνάμεις και το κλαδικό σου σωματείο, την Ένωση Εμποροϋπαλλήλων ν. Θεσσαλονίκης. Είναι στο χέρι σου να χαλάσουμε τα σχέδια της εργοδοσίας! 

Το κλαδικό μας σωματείο παλεύει για την ενότητα όλων των εργαζομένων ενάντια στο κοινό μας αντίπαλο που είναι οι μονοπωλιακοί όμιλοι και η πολιτική που τους ενισχύει. Έχουμε ανοιχτό μέτωπο με τους ανθρώπους της εργοδοσίας μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα που στήνουν σωματεία – μηχανισμούς της εργοδοσίας για να ελέγχουν τους συσχετισμούς στην ΟΙΥΕ και να προωθούν τη γραμμή του συμβιβασμού και της υποταγής. Είναι οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ- ΕΜΕΙΣ- ΜΕΤΑ που δρουν διασπαστικά, καλλιεργούν τη λογική του συντεχνιασμού και της ατομικής λύσης. 

Απορρίπτουμε τις λογικές όλων όσων καλούν γενικά σε αγώνες, απομονώνοντας συνθήματα, δρώντας ευκαιριακά και βάζοντας εμπόδια στην οργάνωση των εργαζομένων. Έχεις πλέον πείρα ότι μόνος σου δεν μπορείς να παλέψεις. Αυτό που δεν έχουμε δοκιμάσει ακόμα είναι η δύναμη μας. Τη δύναμη της οργανωμένης πάλης ενάντια στα μονοπώλια και στο σύστημα που τα στηρίζει. Παλεύουμε να σπάσουμε τη φόβο και την απογοήτευση δίνοντας το χέρι ο ένας στον άλλον για να σηκωθεί. Γνωρίζεις την «Ταξική Ενότητα». Είμαστε εμείς που σε καλούσαμε μαζί μας στον αγώνα, παλέψαμε μαζί σου, ακούσαμε τον προβληματισμό σου. Είναι δύναμη εμπιστοσύνης. Πάλεψε μέσα από το κλαδικό σου σωματείο, την Ένωση Εμποροϋπαλλήλων ν. Θεσσαλονίκης. Πάλεψε για το δίκιο σου. 

Είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για :

- Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας

-Υπογραφή κλαδικής σύμβασης με κατώτερο μισθό 920 ευρώ.

-Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.

-Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους με ωράριο εργασίας 40ώρο -8ώρο -5θήμερο.

-Δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία.

-Άμεσα μέτρα ανακούφισης των ανέργων.