Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:Εμποροϋπάλληλοι και αυτοαπασχολούμενοι καλούν σε μαζική συμμετοχή στην απεργία στο Εμπόριο στις 16 Ιούλη (VIDEO)

Σε κάθε τόπο δουλειάς είναι ανάγκη να δυναμώσει η οργάνωση, η αντίσταση, να μπουν όλοι οι εργαζόμενοι στη μάχη για να μην εφαρμοστεί στην πράξη η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, να μην ανοίξει κανένα κατάστημα καμία Κυριακή, τονίστηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε την Τρίτη το πρωί
η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων και ο Σύλλογος Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Θεσσαλονίκης μπροστά στην απεργία του κλάδου την Κυριακή 16 Ιούλη.
Στη Θεσσαλονίκη, η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων μαζί με το Σύλλογο Μικρών και Αυτοαπασχολουμένων Εμπόρων Ν. Θεσσαλονίκης καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση την Κυριακή 16 Ιούλη στις 8.30 π.μ., στη συμβολή των οδών Τσιμισκή με Αριστοτέλους.
«Συμπορευόμαστε με τους αυτοαπασχολούμενους, με τους μικρούς εμπόρους που έχουν συμφέρον να σταθούν αποφασιστικά στο πλευρό των εργαζόμενων στον κλάδο απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης η οποία είναι προς όφελος του κοινού εχθρού μας, των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων», σημείωσε η Γαρυφαλλιά Καλαμαρά, πρόεδρος της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης.
«Μόνο με αγώνα, οργάνωση και συλλογική δράση μπορούμε να αποτρέψουμε τους σχεδιασμούς κυβέρνησης, ΕΕ, εμπορικού κεφαλαίου και να εμποδίσουμε την υλοποίηση των αντεργατικών μέτρων σε κάθε χώρο δουλειάς, να μην τα αφήσουμε να “περπατήσουν“ στην καθημερινότητά μας και στη ζωή. Στους τόπους δουλειάς πρέπει να ξεπεράσουμε τους φόβους μας, να αναμετρηθούμε με τη μεγαλοεργοδοσία, να βάλουμε εμπόδια στην κατάργηση της Κυριακής- αργίας, να δυναμώσει η πάλη για κατάργηση όλων των νόμων που απελευθερώνουν το ωράριο, για να μη γίνουμε δούλοι του 21ου αιώνα» πρόσθεσε.
Η Γ. Καλαμαρά κάλεσε τους εμποροϋπάλληλους, αλλά και όλη την εργατική τάξη «να δυναμώσουμε των αγώνα απέναντι σε κάθε προσπάθεια για πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου και κατάργηση των δικαιωμάτων μας. Πιο μαζικά, πιο μαχητικά σε κάθε κατάστημα, ιδιαίτερα στις μεγάλες αλυσίδες, στα εμπορικά καταστήματα. Με καθαρό μέτωπο απέναντι στα μονοπώλια και στις κυβερνήσεις τους. Να ανοίξουμε το δρόμο της προοπτικής για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας με βάση τις δυνατότητες της τεχνολογίας και της επιστήμης. Όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν σταθερή δουλειά και να μη ζουν με την απειλή της ανεργίας, να απαλλαγούν από το άγχος για τα χρέη και τη φοροληστεία. Να αμείβονται με μισθό που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των ίδιων και της οικογένειάς τους. Με πρόσβαση στη δημόσια δωρεάν και καθολική Ασφάλιση, Υγεία και Παιδεία. Με ελεύθερο χρόνο για το δικαίωμα στον Πολιτισμό, στον Αθλητισμό».
«Να περιφρουρήσουμε με κάθε μέσο την κυριακάτικη αργία σαν “κόρη οφθαλμού”. Μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους σε κοινό μέτωπο με τους εργαζόμενους, οργανώνουμε την πάλη μας για να μην περάσει στην πράξη η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας», σημείωσε ο Δημήτρης Κιουμουσίδης, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Θεσσαλονίκης.
Σημείωσε ότι «οι μικροί και αυτοαπασχολούμενοι έμποροι χρεοκοπούμε ο ένας μετά τον άλλο, ο τζίρος των καταστημάτων μας κατρακυλά με γοργούς ρυθμούς, τα χρέη έχουν χτυπήσει κόκκινο, η θηλιά σφίγγει ολοένα και περισσότερο με τη φοροληστεία, την υποβαθμισμένη Υγεία, τα χαράτσια. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, άξιος συνεχιστής των προηγουμένων κυβερνήσεων, έκανε πράξη την πάγια απαίτηση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας».
Στο κοινό απεργιακό τους κάλεσμα και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ξεκαθάρισαν ότι εμποροϋπάλληλοι και αυτοαπασχολούμενοι παλεύουν και διεκδικούν από κοινού:
Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.
Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
Κατάργηση των αντεργατικών - αντιλαϊκών νόμων των μνημονίων που τσακίζουν τις εργασιακές σχέσεις, μειώνουν τους μισθούς με τη διάλυση των ΣΣΕ για τους εμποροϋπάλληλους και οδηγούν τους αυτοαπασχολούμενους σε χρέη και λουκέτα.
Όχι στη νέα φοροληστεία, στα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που διαλύουν το εργατικό - λαϊκό εισόδημα. Ένταξη των αυτοαπασχολούμενων στο αφορολόγητο όριο. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι πλειστηριασμοί, οι κατασχέσεις .
Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των μνημονίων, που μειώνουν συντάξεις και παροχές.