Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017

Από τη Θεσσαλονίκη ξεκινούν οι πανσυνταξιουχικές συγκεντρώσεις

Πανσυνταξιουχικές συγκεντρώσεις οργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ και ΠΣ Δικηγόρων τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

  • Την Τρίτη 13 Ιούνη, στη Θεσσαλονίκη, στις 11 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου (συνταξιούχοι Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας και Ηπείρου).
  • Την Πέμπτη 15 Ιούνη, στην Αθήνα, στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (συνταξιούχοι Στερεάς Ελλάδας, Αιτωλοακαρνανίας, Πελοποννήσου και Αττικής).
  • Την Παρασκευή 16 Ιούνη, στη Λέσβο, στις 10.30 π.μ., με συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο (Κομνηνάκη 43) και πορεία.
  • Την Τετάρτη 21 Ιούνη, στην Κρήτη, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη στο Ρέθυμνο.
Οι συνταξιούχοι διεκδικούν: Την απόδοση στο ακέραιο κύριων και επικουρικών συντάξεων, του ΕΚΑΣ, των μερισμάτων, την επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης, την άμεση έκδοση και καταβολή των συντάξεων που εκκρεμούν. Παλεύουν για την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών, αντιλαϊκών και φορομπηχτικών νόμων, για την ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων.
Στις συγκεντρώσεις καλούν επίσης τα μέλη τους ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ - Τραπεζών και ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων Αθηνών και περιχώρων.
Τη συμμετοχή τους στις συγκεντρώσεις αποφάσισαν και οι σύλλογοι συνταξιούχων επιστημόνων (Τεχνικών, Υγειονομικών, Δικηγόρων και Συμβολαιογράφων). Συγκεκριμένα, σε σύσκεψη που έγινε την περασμένη Τετάρτη, η Ενωση Συνταξιούχων Ταμείου Ασφάλισης Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Εργων (ΕΣΤΑΜΕΔΕ), η Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων Υγειονομικών (ΠΕΣΥ), ο Σύλλογος Συνταξιούχων Δικηγόρων και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων Συμβολαιογράφων, αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στις συγκεντρώσεις που οργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις.
Παράλληλα, τα συνταξιουχικά σωματεία οργανώνουν τη μετακίνηση των συνταξιούχων, που θα ταξιδέψουν από διάφορες περιοχές για να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις.
Οι συνταξιουχικές οργανώσεις νομού Λάρισας δρομολογούν λεωφορεία για το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, στις 13 Ιούνη, με αναχώρηση στις 8 π.μ. από την πλατεία Λαού (Ωδείο).