Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ - ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ:Η κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας είναι μέτρο που εξυπηρετεί μόνο τις πολυεθνικές, την μεγαλοεργοδοσία, τους μεγαλέμπορους και όχι τους εμποροϋπαλλήλους και τους μικρούς επαγγελματίες

Την προσπάθεια της αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικής για άνοιγμα των καταστημάτων 2 επιπλέον Κυριακές την περίοδο των ενδιάμεσων εκπτώσεων καταγγέλλει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής.
Σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Την στιγμή που τσακίζουν μισθούς και εργασιακά δικαιώματα, που μας φορτώνουν νέους φόρους, θέλουν και όσοι εμποροϋπάλληλοι εργαζόμαστε, να δουλεύουμε από ήλιο σε ήλιο, με εξαντλητικά ωράρια επτά ημέρες την εβδομάδα. Θέλουν να κάνουμε “εκπτώσεις” στα δικαιώματά μας, στην οικογενειακή, προσωπική και κοινωνική μας ζωή.
Με την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, στοχεύουν στην απόλυτη κυριαρχία των πολυεθνικών στην αγορά, βγάζοντας από την μέση τα μικρομάγαζα και εξασφαλίζοντας φτηνούς υπαλλήλους που θα δουλεύουν νυχθημερόν.
Παράλληλα, με την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας στο εμπόριο, ανοίγουν το δρόμο για την κατάργηση της σε όσους κλάδους συνδέονται με αυτό και πολύ σύντομα θα ισχύσει και συνολικά για όλους τους εργαζόμενους.
Η κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας είναι μέτρο που εξυπηρετεί μόνο τις πολυεθνικές, την μεγαλοεργοδοσία, τους μεγαλέμπορους και όχι τους εμποροϋπαλλήλους και τους μικρούς επαγγελματίες.
Πριν λίγο χρονικό διάστημα το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) έκρινε αντισυνταγματική την απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης που επέτρεπε τη λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου σε πολλές περιοχές της χώρας, η οποία όπως αναφέρει είναι νομοθετημένη από το 1910!
Η απόφαση καταρχήν είναι μια θετική εξέλιξη αλλά παραβιάζεται στην πράξη. Σήμερα βρίσκονται σε ισχύ άλλοι νόμοι που δίνουν τη δυνατότητα για το άνοιγμα των καταστημάτων 8 Κυριακές το χρόνο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όχι μόνο διατηρεί αυτούς τους νόμους αλλά νομοθέτησε κιόλας τη δυνατότητα να ανοίγουν τα καταστήματα 2 επιπλέον Κυριακές στα πλαίσια νέας εκπτωτικής περιόδου (εκτός αυτών που ήδη υπάρχουν) και η Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής σαν μακρύ χέρι της κυβέρνησης και της μεγαλοεργοδοσίας το φέρνει για διαβούλευση.
Κάνουμε καθαρό σε μεγαλοεργοδότες - κυβέρνηση - Αντιπεριφέρεια ότι θα μας βρουν απέναντί τους με όλες μας τις δυνάμεις! Να μην τολμήσουν να περάσουν την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας. Είναι μέρα που ανήκει στους εργαζόμενους και όχι στους εργοδότες για να αυξάνουν τα κέρδη τους.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να έρθουν σε επαφή με το σωματείο και όλους τους μικροϊδιοκτήτες που μετά βίας τα “βγάζουν πέρα” να βρίσκονται σε ετοιμότητα.
Απαιτούμε:
  • Νομοθέτηση της Κυριακάτικης αργίας και κατάργηση όλων των νόμων που απελευθερώνουν το ωράριο.
  • Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
  • Αποκλειστικός Δημόσιος και Δωρεάν χαρακτήρας της Κοινωνικής Ασφάλισης.
  • Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους».
902.gr