Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

ΠΑΣΕΒΕ:Η 8η Μάρτη μας δείχνει τον δρόμο! Εμπρός για το δικαίωμα όλων των γυναικών στην εργασία, στη μητρότητα, στον ελεύθερο χρόνο!




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                                  8 Μάρτη 2017
8 ΜΑΡΤΗ  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
H Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ, με αφορμή την επέτειο της 8 Μάρτη, απευθύνει αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλες τις γυναίκες, αυτοαπασχολούμενες  και ΕΒΕ, στις εργαζόμενες, τις νέες μητέρες, τις συνταξιούχους, τις σπουδάστριες και φοιτήτριες, τις μετανάστριες και πρόσφυγες.
160 χρόνια μετά τις διεκδικήσεις των εργατριών στα ραφτάδικα και τα υφαντουργεία της Νέας Υόρκης, η ανάγκη να αγωνιστούμε για τα δικαιώματα
των γυναικών στην εργασία, την υγεία και τη μητρότητα, τη μόρφωση, τον ελεύθερο χρόνο, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ και πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας.
Οι αυτοαπασχολούμενες  συνθλίβονται κάτω από το βάρος των συσσωρευμένων
χρεών, των απειλών κατάσχεσης, της φοροληστείας, της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας, της μείωσης συντάξεων και επιδομάτων, της ανασφάλιστης δουλειάς και της ανεργίας. Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια, έχουν βιώσει στο πετσί τους τις πολιτικές «ισότητας» της ΕΕ, με περικοπές και κατάργηση όσων είχαν κατακτηθεί με τους αγώνες των γυναικών όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Σήμερα, με βάση την επιστήμη και την τεχνολογία, υπάρχει η δυνατότητα να καλύπτονται όλες οι σύγχρονες ανάγκες της γυναίκας και του λαού, αρκεί να μη σκύψουμε το κεφάλι μπρος στη βαρβαρότητα. Να παλέψουμε μαζί με τους τους άντρες συναδέλφους μας για ανάκτηση των απωλειών, για πλήρη δικαιώματα.
Να μην πέσουμε στην παγίδα της αναμονής για την εποχή «μετα-λιτότητας» και «παραγωγικής ανασυγκρότησης» που υπόσχεται η κυβέρνηση σπέρνοντας αυταπάτες, ή για τα ψίχουλα απ’ τα δήθεν «αντίμετρα» που λέει πως θα φέρει – αφού, βέβαια, πρώτα τσακίσει κι άλλο τα λαϊκά στρώματα με μέτρα 3,6 δις, προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου και των επιχειρηματικών ομίλων.
Καμιά ανοχή, καμιά αναμονή! Παλεύουμε για:
Πλήρη προστασία της μητρότητας και της υγείας της γυναίκας και του παιδιού
Καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα στον χώρο της υγείας – δωρεάν υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για όλες, ασφαλισμένες και μη
Επίδομα τοκετού 1000 ευρώ για κάθε παιδί
Να επιστραφούν τώρα όλες οι απώλειες σε συντάξεις, επιδόματα
Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας
Επαναφορά της 5ετούς διαφοράς ηλικιακά στη συνταξιοδότηση από τους άντρες, στα 55 για τις γυναίκες και 60 για τους άντρες
Δωρεάν βρεφονηπιακοί σταθμοί
Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν τα ωράρια
Επαναφορά του επιδόματος χηρείας χωρίς ηλικιακούς περιορισμούς
Η 8η Μάρτη μας δείχνει τον δρόμο! Εμπρός για το δικαίωμα όλων των γυναικών στην εργασία, στη μητρότητα, στον ελεύθερο χρόνο!
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ