Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ:Μια όμορφη εκδήλωση για παιδιά και γονείς

«Ζεστή» αλλά και καλοστημένη ήταν η εκδήλωση που οργάνωσε την περασμένη Κυριακή ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας για τα παιδιά των εργαζομένων του κλάδου.
Η θεατρική παράσταση, βασισμένη στο παραμύθι για την «Παράξενη αγάπη της Λεύκας και του Αλόγου» που παρουσίασε η θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ, και στη συνέχεια οι κατασκευές χριστουγεννιάτικων στολιδιών, απασχόλησαν δημιουργικά παιδάκια διαφόρων ηλικιών.
Δημιουργικά όμως απασχολήθηκαν την ίδια ώρα και οι

εργαζόμενοι γονείς, που συμμετείχαν στη συζήτηση που έγινε με τη Θεοδώρα Δριμάλα, στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ, και τη Βούλα Μανεση, πρόεδρο της Ενωσης Γονέων Καισαριανής. Θέμα της συζήτησης ήταν οι νέες αντιδραστικές αλλαγές στην Εκπαίδευση, κομμένες και ραμμένες στις ανάγκες του κεφαλαίου. Στο επίκεντρο βρέθηκε η ανάγκη οι εργαζόμενοι γονείς να ενταχθούν σε συλλογικούς αγώνες για τις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών τους, να αγωνιστούν μαζί με τους εκπαιδευτικούς σε ένα μέτωπο πάλης που έχει ιδιαίτερη σημασία συνολικά για το εργατικό - λαϊκό κίνημα.
Ηταν ένα κυριακάτικο πρωινό που τα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων γέμισαν χαρούμενες φωνές παιδιών, που έφυγαν μάλιστα με χρήσιμα δώρα, αλλά και εργαζόμενους γονείς που έφυγαν «φορτωμένοι» με γόνιμες ανησυχίες, αφενός για τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής, αφετέρου για τη δύναμη της οργανωμένης πάλης μαζί με το ΠΑΜΕ, σε μια εκδήλωση που αναδεικνύει την αξία της πολύπλευρης παρέμβασης που μπορούν και χρειάζεται να αναπτύσσουν τα συνδικάτα.