Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:Μαχητικό και μαζικό συλλαλητήριο από μαθητές (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Μαχητικό και μαζικό μαθητικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών από πολλά σχολεία της πόλης. Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα Βενιζέλου και από εκεί με μαχητική πορεία κατευθύνθηκαν
στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου πυρπόλησαν τη σημαία της ΕΕ.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν μαθητές από τα 31ο και 32ο Λύκειο Χαριλάου, 7ο Γυμνάσιο και Λύκειο Θεσσαλονίκης, 1ο, 2ο και 7ο ΕΛ Καλαμαριάς, 1ο ΕΠΑΛ Καλαμαριάς, 1ο Γυμνάσιο Χαριλάου, 2ο Γυμνάσιο Άνω Τούμπας, 1ο Λύκειο Συκεών, 2ο ΓΕΛ Ευόσμου, 3ο ΓΕΛ Πολίχνης, Λύκειο Μενεμένης, Λύκειο Ελευθερίου - Κορδελιού, Καλλιτεχνικό Σχολείο Αμπελοκήπων - Μενεμένης και Μουσικό Σχολείο Πυλαίας.
Από το βήμα της συγκέντρωσης, εκπρόσωποι των μαθητών κατήγγειλαν την πολιτική υποχρηματοδότησης και τις ελλείψεις σε υποδομές, σχολεία, εκπαιδευτικούς, βιβλία και διαδήλωσαν την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα για την Παιδεία και το σχολείο που τους αξίζει. Στο πλευρό των μαθητών βρέθηκαν εκπρόσωποι Φοιτητικών Συλλόγων του ΑΠΘ και των ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης.
Στη συμβολή των οδών Εγνατία και Βενιζέλου, οι μαθητές πραγματοποίησαν και καθιστική διαμαρτυρία. Με τα πανό και τα συνθήματά τους σε όλη τη διαδρομή της πορείας διατράνωσαν: «Η μόρφωση δεν είναι κονσέρβα να πουλιέται, δικαίωμά μας είναι, μ' αγώνες κατακτιέται», «Στο σάπιο σύστημά σας, σάπια κι η Παιδεία, εμείς ονειρευόμαστε μια άλλη κοινωνία», «Οι πρόσφυγες δε φταίνε για το χάλι στα σχολειά, φταίνε η κυβέρνηση και τ' αφεντικά», «Μνημόνιο στην Παιδεία και κλούβες στα σχολειά, Τσίπρα θα σε τρέξουμε ακόμα μια φορά». Οι μαθητές έστειλαν ξεκάθαρο το μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα φωνάζοντας «Στο δρόμο του αγώνα και της ανατροπής, μαζί με το λαό και κάθε μαθητής».
Αμέσως μετά τη λήξη της κινητοποίησης οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης όπου ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων.
Μαχητικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε και στις Σέρρες, αλλά και στα Μουδανιά, το Κιλκίς και τη Βέροια, όπου επίσης πραγματοποιήθηκε και συναυλία από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου. 

ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ