Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ:Καλεί στο συλλαλητήριο ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα στις 15 Νοέμβρη

Με σύνθημα «Ανεπιθύμητος ο Ομπάμα στην Ελλάδα. Καμία εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους» η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ καλεί τους επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμπορους, συνταξιούχους, τα σωματεία τους να
δώσουν το δυναμικό «παρών» στις κινητοποιήσεις που διοργανώνονται από την ΕΕΔΥΕ και μαζικούς φορείς ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα στις 15 Νοέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στηνΟμόνοια.
Σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου πραγματοποιείται σε μια περίοδο που μυρίζει μπαρούτι στην περιοχή. Γίνεται για να προωθήσει τα αμερικανοΝΑΤΟικά συμφέροντα και όχι για να "στηρίξει" τον ελληνικό λαό.
Οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης περί "σταθερότητας" και "συμβολής" της Ελλάδας στην υπόθεση της ειρήνης είναι στάχτη στα μάτια του λαού. Η πολιτική της είναι επικίνδυνη. Εμπλέκει τη χώρα, για λογαριασμό των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων, όλο και πιο βαθιά στους ολοένα και διευρυνόμενους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην ευρύτερη γειτονιά μας.
Γι΄ αυτό και την ώρα που τσακίζουν το λαό με την πολιτική τους μαζεύοντας και το τελευταίο ευρώ, προσφέρουν απλόχερα πλοία, στρατιωτικές δυνάμεις, βάσεις, υποδομές.
Οι πόλεμοι στην περιοχή μας και οι στρατιωτικές δυνάμεις που έχουν συγκεντρωθεί σε αυτήν, οι εκατομμύρια πρόσφυγες, η αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας από την αστική τάξη της Τουρκίας (υπό την αιγίδα και την κάλυψη των ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ) επιβεβαιώνουν ότι οι κίνδυνοι είναι προ των πυλών.
Διαδηλώνουμε ενάντια στην επίσκεψη - πρόσκληση Ομπάμα. Τρίτη 15 Νοέμβρη στις 6.30 το απόγευμα. Τώρα είναι η ώρα της επαγρύπνησης και αγώνα!
Βροντοφωνάζουμε:  Όχι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και στρατηγεία. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
Υψώνουμε τείχος στο ρατσισμό και την ξενοφοβία. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε πρόσφυγες και μετανάστες».