Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

ΟΒΣΑ:Κινητοποίηση ενάντια στη φοροληστεία, τα χρέη και τις κατασχέσεις (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Με κεντρικό σύνθημα «Βάζουμε τη σφραγίδα μας στις εξελίξεις», κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας οι αυτοαπασχολούμενοι που συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην Ομόνοια, ανταποκρινόμενοι
στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας.
Φθάνοντας η πορεία στο υπουργείο Οικονομικών, αντιπροσωπεία της ΟΒΣΑ θυροκόλλησε στην είσοδο του υπουργείου υπόμνημα με τα αιτήματά της (Διαβάστε στο συνημμένο το υπόμνημα της ΟΒΣΑ).
Tα συνθήματα που κυριάρχησαν στην κινητοποίηση ήταν: «Αυτά τα μέτρα, αυτή η πολιτική, των μονοπωλίων είναι εντολή», «Κάτω τα χέρια απ' την Ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση», «Άμεση θεώρηση των βιβλιαρίων, όχι στην πολιτική των μονοπωλίων».
Αιχμή της κινητοποίησης αποτέλεσαν τα ζητήματα της φοροληστείας, των κατασχέσεων και τα λουκέτα που απειλούν να στείλουν τους αυτοαπασχολούμενους στη φτώχεια και την ανεργία.
Οι αυτοαπασχολούμενοι συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην Ομόνοια, κρατώντας σημαίες της ΠΑΣΕΒΕ, πίσω από το πανό της ΟΒΣΑ, φωνάζοντας το σύνθημα: «Απαιτούμε αφορολόγητο όριο για όλους τους αυτοαπασχολούμενους».
Στους συγκεντρωμένους μίλησε ο πρόεδρος της ΟΒΣΑ, Θανάσης Καλαμπαλίκης (δείτε εδώ video με απόσπασμα από την ομιλία και διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ομιλία).
Παράλληλα, η ΟΒΣΑ κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο για τις ΣΣΕ τη Δευτέρα 17 Οκτώβρη στις 6.30 μ.μ., στο Σύνταγμα.