Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Θεσσαλονίκη:Κινητοποίηση την Πέμπτη 28/7 στη ΔΕΗ,απαιτώντας επανασύνδεση παροχής ρεύματος σε αυτοαπασχολούμενο





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                        27 ΙΟΥΛΗ 2016


Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ καταγγέλλει τη διοίκηση της ΔΕΗ που προχωρά σε διακοπές ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά και αυτοαπασχολούμενους για χρέη .Καλεί όλους τους συναδέλφους στην κινητοποίηση την Πέμπτη, στις 28 Ιούλη-10 το πρωί, στη συμβολή των οδών Τσιμισκή-Εθνικής Αμύνης. Να απαιτήσουμε την άμεση επανασύνδεση
της παροχής ρεύματος σε συνάδελφο. Στους εκβιασμούς για τα χαράτσια, τη φοροληστεία, τον ΟΑΕΕ, προστίθενται και αυτοί της ΔΕΗ. Μιλάνε για ευνοϊκές διευκολύνσεις στην αποπληρωμή των οφειλών. Αλλά αν σκεφτεί κανείς ότι υπάρχουν 1,5 εκατ. άνεργοι και πάνω από 2 εκατ. στο όριο φτώχειας, καταλαβαίνει ότι η πλειοψηφία τους δυσκολεύεται να πληρώνει και με αυτές τις ρυθμίσεις.
Τα χαρίζουν στο μεγάλο κεφάλαιο – τα πληρώνουν οι μικροί και αυτοαπασχολούμενοι, τα λαϊκά νοικοκυριά.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο δρόμο που χάραξαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις μειώνει διαρκώς το κόστος της ενέργειας στις μεγάλες βιομηχανίες ,στο όνομα της ανάπτυξης, τη στιγμή που εκβιάζουν τους αυτοαπασχολούμενους και τα λαϊκά νοικοκυριά. Στηρίζεται πλήρως η υλοποίηση της "ενεργειακής ένωσης", δηλαδή η επιδίωξη του εγχώριου κεφαλαίου να καταστήσει τη χώρα "ενεργειακό κόμβο". Πρόκειται για έργα τα οποία ενεργειακοί και κατασκευαστικοί όμιλοι που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας προσδοκούν σε χρηματοδότηση και σύντομη εκκίνηση. Καθόλου τυχαία, η επανεκκίνηση του προγράμματος των ιδιωτικοποιήσεων και η κλιμάκωση από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, εστιάζει ακριβώς στην εκχώρηση των συγκεκριμένων νευραλγικών υποδομών.
Για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, την αξιοποίηση των τεράστιων σύγχρονων δυνατοτήτων για τη βελτίωση της ζωής του λαού, απαιτείται ρήξη με τη στρατηγική της ΕΕ και της εγχώριας άρχουσας τάξης, είναι αναγκαία η κοινωνική ιδιοκτησία στον τομέα της Ενέργειας και στο σύνολο της οικονομίας.
Μόνο έτσι θα γίνουν πράξη οι ελπίδες μας και οι πραγματικοί στόχοι μας.
Οργάνωση κι αγώνας παντού. Σε χώρους δουλειάς, μόρφωσης και κατοικίας. Σε σωματεία, συλλόγους και Επιτροπές Αγώνα. Με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΟΓΕ, το ΜΑΣ, τις Επιτροπές Ανέργων, τις Λαϊκές Επιτροπές. Για κάθε εργατοϋπάλληλο, αυτοαπασχολούμενο, μικρό επαγγελματία, χαμηλοσυνταξιούχο, άνεργο, γυναίκα, μαθητή και σπουδαστή από λαϊκό σπίτι.
Απαιτούμε:
- Καμία διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε λαϊκά σπίτια, αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ.
- Δραστική μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ .
- Κατάργηση όλων των φόρων στα τιμολόγια.
- Επανασύνδεση της παροχής στις λαϊκές οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν.
ΡΕΥΜΑ- ΝΕΡΟ – ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ