Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:Ξεκίνησε το πρώτο εργατικό τουρνουά ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕ- Οι όμιλοι

Το 1ο Εργατικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη είναι γεγονός. Το Σάββατο 21 Μάη στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση και κλήρωση για το 1ο ποδοσφαιρικό 5χ5 τουρνουά του ΠΑΜΕ. Το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί σε 3 γήπεδα της πόλης.
Η συμμετοχή έφτασε τις 28 ομάδες. Ανάμεσά τους σωματεία, εργαζόμενοι επιχειρήσεων, Λαϊκές Επιτροπές συνοικιών, καθώς επίσης και η ομάδα του προγράμματος εναλλακτικής θεραπείας εξαρτημένων ατόμων «ΑΡΓΩ».
Το Εργατικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕ


είναι αφιερωμένο στους ανθρώπους του μόχθου που ξεριζώνονται απ’ τον τόπο τους, στους πρόσφυγες και μετανάστες θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων σε Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν κ.ά., εξαιτίας της βάρβαρης πολιτικής του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ. Στο τουρνουά θα συμμετέχουν επίσης και 2 ομάδες προσφύγων με τα ονόματα «Αγάπη» και «Αδελφοσύνη».
Το εργατικό τουρνουά επιδιώκουμε να καθιερωθεί και να αποτελέσει θεσμό και διέξοδο από τα καθημερινά προβλήματα, για πολλούς νέους εργαζόμενους και ανέργους, που δεν μπορούν να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο τους χρόνο και να ενασχοληθούν με τον Αθλητισμό δωρεάν. Επιπλέον μέσα και από αυτή την πρωτοβουλία θέλουμε να προβάλλουμε την ξεκάθαρη θέση του ΠΑΜΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και κάθε μορφή εξάρτησης.
Με τη διεξαγωγή αυτού του τουρνουά αναδεικνύουμε επίσης το δικαίωμα, την ανάγκη στον αθλητισμό κι ότι αυτό δεν μπορεί να εξαρτάται απ’ την τσέπη μας. Υπάρχει ανάγκη σήμερα από σύγχρονες υποδομές και εγκαταστάσεις όπου οργανωμένα θα έχουν όλοι πρόσβαση δωρεάν. Σε αυτό το τουρνουά παίζουμε χωρίς ΠΑΕ και στημένα παιχνίδια κόντρα στη σαπίλα του εμπορευματοποιημένου αθλητισμού, του κέρδους και των αναβολικών. Προβάλλοντας την ανωτερότητα της ταξικής αλληλεγγύης και της συλλογικής δράσης. Καλό αγώνα και καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες.
Όμιλοι Τουρνουά
1ος Όμιλος
1. Ξενοδοχοϋπάλληλοι
2. Σωματείο Επισιτισμού - Τουρισμού
3. Εργαζόμενοι Intracom - Telecom
4. Εργαζόμενοι TOSOH


2ος Όμιλος
1. Αδελφοσύνη (ομάδα προσφύγων)
2. Σωματείο Βιομηχανικού Επισιτισμού
3. Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ
4. Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων


3ος Όμιλος
1. Εργαζόμενοι ΕpsilonNet (Α)
2. Εργαζόμενοι Schoox
3. Εργαζόμενοι «Διακάκη»
4. Σωματείο Ανελκυστήρων


4ος Όμιλος
1. Σωματείο Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών
2. Εργαζόμενοι Veltio
3. Αγάπη (ομάδα προσφύγων)
4. Λαϊκή Επιτροπή Πολίχνης


5ος Όμιλος
1. Εργαζόμενοι Intrasoft International
2. Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών
3. Λαϊκή Επιτροπή Κορδελιού
4. ΠΕΘΕΑ ΑΡΓΩ


6ος Όμιλος
1. Λαϊκή Επιτροπή Καλαμαριάς
2. Εργαζόμενοι ΑΠΘ
3. Εργαζόμενοι «Καρυπίδη»
4. Επιτροπή Αγώνα Μισθωτών και Αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων


7ος Όμιλος
1. Εργαζόμενοι στην Ανακύκλωση
2. Σωματείο Χημικής Βιομηχανίας
3. Εργαζόμενοι EpsilonNet (B)
4. Εργαζόμενοι Coca - Cola και Εμφιαλωμένων Ποτών