Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

ΣΕΒ: Η κυβέρνηση να επιδείξει αποφασιστικότητα

Να επιδείξει αποφασιστικότητα χωρίς καθυστερήσεις και παλινωδίες στην εφαρμογή των «διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» και των ιδιωτικοποιήσεων που έχουν συμφωνηθεί, συστήνει προς τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ο Σύνδεσμος των Βιομηχάνων.
Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην εβδομαδιαία
οικονομική ανάλυσή του, ο ΣΕΒ «Σε κάθε περίπτωση, μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για τη δημοσιονομική προσαρμογή της τριετίας 2016-18, επαφίεται πλέον στην κυβέρνηση να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στην υλοποίηση των διαρθρωτικών μέτρων της συμφωνίας, που αποτελούν και την καλύτερη εγγύηση για την ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας και την έξοδο από την κρίση». 
Σύμφωνα με τον ΣΕΒ «η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης αναμένεται να επιτρέψει την εκταμίευση δόσεων ύψους 5,7 δισ. ευρώ, που εκκρεμούν από το 2015 και μέρος ενδεχομένως των 9,6 δισ. ευρώ που προβλέπονται στο α' εξάμηνο του 2016, από τις οποίες 3 δισ. ευρώ συνολικά αφορούν σε πληρωμές ληξιπρόθεσμων οφειλών. Έτσι, οι συνθήκες ρευστότητας στην οικονομία αναμένεται να βελτιωθούν, ενώ ευεργετική για τράπεζες και επιχειρήσεις θα είναι και η επίδραση των μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης που έχει λάβει η ΕΚΤ», αποδεικνύοντας ότι οι μόνοι ωφελημένοι είναι βιομήχανοι και αστική τάξη, ενώ εργαζόμενοι και λαϊκά στρώματα το μόνο που μετρούν είναι τσακισμένα δικαιώματα και εισοδήματα. 
 902.gr