Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΣ:Οι «βολεμένοι και χορτάτοι» ούτε τους απλήρωτους ούτε τους απολυμένους σκέφτονται

«Οι «βολεμένες και χορτάτες» συνδικαλιστικές ηγεσίες ούτε τους απλήρωτους ούτε τους απολυμένους μπορούν να σκεφτούν παρά μόνο …«το χέρι που τους ταΐζει». Αυτό επισημαίνει το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Αθήνας, απαντώντας στην ανακοίνωση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΟΣΝΙΕ που σε πρόσφατη ανακοίνωσή της αντί να τα βάλει με τους εργοδότες για την απλήρωτη εργασία και την εργοδοτική τρομοκρατία,
κατασυκοφαντεί τα κλαδικά σωματεία που μπαίνουν μπροστά σε αυτούς τους αγώνες, αλλά και τους απλήρωτους εργαζόμενους.
Το κλαδικό Σωματείο στην ανακοίνωσή του αναφέρει:
«Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι η απλήρωτη δουλειά στις ιδιωτικές κλινικές σπάει κόκαλα! Δίπλα στην απληρωσιά φουντώνουν οι ατομικές συμβάσεις, οι μειώσεις, το ξήλωμα όλων των θεσμικών δικαιωμάτων μας - ειδικά ωράρια και άδειες που προστάτευαν την υγεία μας - οι απολύσεις, η εντατικοποίηση και η εργοδοτική τρομοκρατία.
Το σωματείο μας όλα αυτά τα χρόνια ήταν στην πρώτη γραμμή πάλης για όλα τα παραπάνω ζητήματα, πάλεψε ενάντια σε όλους τους αντεργατικούς νόμους, ενάντια στη διάλυση του Ασφαλιστικού, στη φοροληστεία, στο ξεζούμισμα της εργατικής τάξης.
Όλα αυτά δεν τα κάνουμε μόνοι μας, αλλά με εκατοντάδες εργαζόμενους που εμπιστεύονται το σωματείο και αναγνωρίζουν ότι στις σημερινές συνθήκες είναι το στήριγμα και ο οργανωτής των κοινών αγώνων μας.
Ενδεικτικά τα τελευταία χρόνια έχουμε παλέψει μαζί με τους εργαζόμενους στους ακόλουθους χώρους: "Κυανούς Σταυρός", "Λευκός Σταυρός", Βουγιουκλάκειο, "Euromedica", "Dr’s Hospital", Αττικό Θεραπευτήριο Κυψέλης, Δομές Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, "Ανάπλαση", "Ευαγγελισμός της Θεοτόκου", "Σωτήρ", "Νέον Αθήναιον", "Λάμδα Ιατρική", "Mediterraneo", "Βιοϊατρική" κ.α.
Σε αυτόν τον αγώνα απέναντί μας στάθηκαν όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις και το αντεργατικό νομικό τους οπλοστάσιο. Απέναντί μας στάθηκαν οι εργοδότες που έχουν αντίθετα συμφέροντα από τα δικά μας και με λύσσα προσπαθούν να φορτώσουν στις πλάτες μας την κρίση και τους δικούς τους ανταγωνισμούς. Από ό,τι φαίνεται όμως δυστυχώς απέναντί μας στέκεται και η πλειοψηφική ηγεσία της ΟΣΝΙΕ. Με πρόσφατη ανακοίνωσή της αντί να τα βάλει με τους εργοδότες για την απλήρωτη εργασία και την εργοδοτική τρομοκρατία, κατασυκοφαντεί τα κλαδικά σωματεία που μπαίνουν μπροστά σε αυτούς τους αγώνες, αλλά και τους απλήρωτους εργαζόμενους.
Δεν μας εκπλήσσει το γεγονός. Οι "βολεμένες και χορτάτες" συνδικαλιστικές ηγεσίες ούτε τους απλήρωτους ούτε τους απολυμένους μπορούν να σκεφτούν παρά μόνο …"το χέρι που τους ταΐζει"!
Δεν φτάνει που υπέγραψαν το 2012 την κατάπτυστη ΣΣΕ που τσάκισε μισθούς και δικαιώματα, τώρα καθυβρίζουν και συκοφαντούν τον αγώνα που κάνουν σωματεία και απλήρωτοι εργαζόμενοι.
Καλούμε κάθε καλοπροαίρετο συνάδελφο να προβληματιστεί στο εξής: Με τη στάση της αυτή η πλειοψηφία της ΟΣΝΙΕ ποιον εξυπηρετεί; Τους εργοδότες ή τους εργαζόμενους;
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους συσπειρωμένοι στα πρωτοβάθμια σωματεία και με πίστη στη δύναμη του αγώνα να δυναμώσουν τον αγώνα τους ενάντια στην απλήρωτη εργασία, για σταθερή δουλειά, για μια ζωή με δικαιώματα!
Εμείς συνεχίζουμε όλοι μαζί αταλάντευτα στο δρόμο του αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας!
Μπροστά μας έχουμε τη μεγάλη μάχη για να μην περάσει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Κάθε αντιλαϊκή πολιτική που φέρνει απλήρωτη εργασία και εξαθλίωση στη λαϊκή οικογένεια.
Με συλλαλητήρια, μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας, είμαστε κάθε μέρα στους δρόμους, προετοιμάζουμε - οργανώνουμε την 48ωρη απεργία αν τολμήσει η κυβέρνηση να καταθέσει το νόμο-λαιμητόμο για τη διάλυση του Ασφαλιστικού! Όλοι στον αγώνα - όλοι στους δρόμους».