Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Μειώσεις και εξαΰλωση των επικουρικών συντάξεων.Η κοροϊδία έχει όριο και δεν πρέπει ο λαός να την αφήσει αναπάντητη

Εχουμε πει κι άλλες φορές ότι ένα από τα «κατορθώματα» αυτής της κυβέρνησης είναι ότι κάνει την άγρια πολιτική των προηγούμενων να φαίνεται δικαιωμένη στα μάτια του λαού και επομένως να ενισχύεται η λογική του αντιλαϊκού μονόδρομου. 
Μια τέτοια περίπτωση αποτελεί και η επικείμενη «μεταρρύθμιση» του Ασφαλιστικού. Μαντέψτε ποιος ανέβηκε στα κάγκελα, μετά τη δήλωση του υπουργού Εργασίας ότι θα συγχωνευτούν οι
επικουρικές με τις κύριες συντάξεις. 
Ο πρώην υπουργός Εργασίας της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, Γ. Βρούτσης! Ο οποίος κατήγγειλε τη σημερινή κυβέρνηση ότι καταργεί «έναν από τους δύο βασικούς πυλώνες του δημόσιου συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης της πατρίδας μας»! Ποιος τα λέει αυτά; 
Ο υπουργός μιας κυβέρνησης που έριξε «στα τάρταρα» τις επικουρικές (και όχι μόνο) συντάξεις, θεσπίζοντας μάλιστα και μηχανισμό για αυτόματες περικοπές στο μέλλον, τη γνωστή «ρήτρα μηδενικού ελλείμματος». 
Αξιοποιώντας το «έργο» των προηγούμενων, ο Γ. Κατρούγκαλος προτείνει τώρα την κατάργηση της επικουρικής σύνταξης, με το επιχείρημα ότι έτσι την προστατεύει από την εφαρμογή της «ρήτρας μηδενικού ελλείμματος»! 
Δηλαδή, έτσι κι αλλιώς μειώσεις και εξαΰλωση των επικουρικών συντάξεων. 
Η κοροϊδία έχει όριο και δεν πρέπει ο λαός να την αφήσει αναπάντητη.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Σάββατο 24 Οχτώβρη 2015