Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών ΠΑΜΕ: Οι εργαζόμενοι του κλάδου να αντισταθούν στο νέο μνημόνιο

Κάλεσμα στους εργαζόμενους στον κλάδο να αντισταθούν στο μνημόνιο - ταφόπλακα των εργατικών δικαιωμάτων που υπέγραψε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, απευθύνει η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου και Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ.
Όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωση, «με την υπογραφή του μνημονίου 3 λύνονται τα χέρια του μεγάλου εμπορικού κεφαλαίου καθώς:
- Απελευθερώνονται πλήρως τα ωράρια λειτουργίας
των καταστημάτων.
- Καταργείται η κυριακάτικη αργία ως ημέρα ξεκούρασης των εργαζομένων.
- Χειροτερεύουν ακόμα περισσότερο οι συνθήκες δουλειάς σε όλους τους χώρους.
- Γενικεύεται η μερική απασχόληση, οι ατομικές συμβάσεις, η εντατικοποίηση, η εφαρμογή εκ περιτροπής εργασίας που έχει επιβάλει η εργοδοσία.
Η Γραμματεία αναδεικνύει επίσης τις μεγάλες ευθύνες της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΠΑΣΚΕ (ΕΜΕΙΣ) - ΔΑΚΕ- ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ (ΜΕΤΑ)), την οποία καλεί να απολογηθεί στους εργαζόμενους γιατί τους καλούσε να ψηφίσουν "Όχι" στο μνημόνιο της ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ, λέγοντας δηλαδή "Ναι" στο μνημόνιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ που τους καταδικάζει σε φτώχεια και εξαθλίωση.
Όπως τονίζει «πλειοψηφίες όπως αυτή στην ΟΙΥΕ είναι επικίνδυνες για τους εργαζόμενους του κλάδου, αποτελούν τμήμα του εργοδοτικού μηχανισμού και έχουν διευκολύνει με πολλούς τρόπους την εργοδοτική και κυβερνητική επίθεση».
Αντίσταση στα νέα βάρβαρα μέτρα
Η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ καλεί «κάθε σωματείο κλαδικό ή επιχειρησιακό, κάθε έντιμο συνδικαλιστή να πει ΟΧΙ στη βαρβαρότητα του νέου μνημονίου, να κάνουν στην άκρη όλον αυτό το "συρφετό" του παλιού και νέου κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού».
Καλεί, επίσης, τα διοικητικά συμβούλια όλων των σωματείων, κλαδικών και επιχειρησιακών, τις Επιτροπές Αγώνα, τις Σωματειακές Επιτροπές να οργανώσουν περιοδείες, εξορμήσεις, να συζητήσουν σε κάθε χώρο δουλειάς.
Να δώσουν συνέχεια στην δράση που αναπτύχθηκε το προηγούμενο διάστημα, στην οργάνωση τις πάλης ενάντια στην εργοδοσία που ξεσαλώνει, χτυπώντας μισθούς και δικαιώματα, κλιμακώνοντας την τρομοκρατία, τις απειλές και τους εκβιασμούς.
«Απέναντι στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει η συγκυβέρνηση, η εργοδοσία, σε συνεργασία με τον κυβερνητικό - εργοδοτικό συνδικαλισμό, εμείς απαντάμε με την οργάνωση των εργαζόμενων σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε χώρο δουλειάς, για να μην υπάρχουν απολύσεις, υποχρεωτικές άδειες, άδειες άνευ αποδοχών, απλήρωτη δουλειά, για να αποκρούσουμε τα νέα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα και να απατήσουμε για δουλειά μόνιμη και σταθερή για όλους με δικαιώματα», τονίζει η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου-Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ.