Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Κινητοποιήσεις της ΠΑΣΕΒΕ την Τετάρτη σε δεκάδες πόλεις

Συγκεντρώσεις και παρεμβάσεις με αιχμή τα ζητήματα της φορολεηλασίας οργανώνουν, αύριο Τετάρτη 10 Ιούνη, οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ, σε δεκάδες πόλεις της χώρας.
Στην Αθήνα, η συγκέντρωση θα γίνει στις 9 π.μ. στην Ομόνοια και στη Θεσσαλονίκη, στις 8.30 π.μ., στο ΚΕΑΟ (Βαλαωρίτου 38).
Παρεμβάσεις σε εφορίες και ΚΕΑΟ θα γίνουν ακόμα σε ΠειραιάΛαμίαΠάτραΓιάννεναΧαλκίδαΛιβαδειάΛάρισαΒόλο,ΤρίκαλαΚαρδίτσαΚαλαμάτα,
 ΑργοςΠρέβεζα.
Επίσης, σε Μακεδονία και Θράκη, σε ΚαβάλαΑλεξανδρούποληΚομοτηνήΞάνθηΓρεβενά,Κοζάνη και Κατερίνη.
Στην Κρήτη και τα νησιά, σε ΧανιάΗράκλειοΚεφαλονιάΖάκυνθοΚέρκυρα και Λευκάδα.
Τη συμμετοχή τους στην Πανελλαδική Μέρα Δράσης της ΠΑΣΕΒΕ έχουν αποφασίσει 74 σωματεία και Ομοσπονδίες.
Η ΠΑΣΕΒΕ απαιτεί μεταξύ άλλων κατάργηση του ν. 4110/2013 (κατάργηση αφορολόγητου, 26% φορολογία από το πρώτο ευρώ) και αναδρομική διαγραφή των φόρων που επιβλήθηκαν. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ. 20.000 ευρώ αφορολόγητο και επιπλέον 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%.
«Κούρεμα» των χρεών προς τις τράπεζες κατά 30% για όσους διατηρούν ακόμα την επιχείρησή τους και 50% για όσους έκλεισαν. Μείωση των εισφορών στον ΟΑΕΕ κατά 30%, χωρίς μείωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Πάγωμα των χρεών προς ΟΑΕΕ και το Δημόσιο, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. Μακρόχρονη ρύθμιση για το υπόλοιπο ποσό, με δόσεις που να μην ξεπερνούν το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)
Κάλεσμα στα σωματεία μέλη της, τις ενώσεις, κάθε τίμιο αγωνιστή, να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση της κινητοποίησης στις 10 Ιούνη στις 9 π.μ. στην Ομόνοια, μαζί με άλλες ομοσπονδίες, σωματεία, ενώσεις σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με το κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ ενάντια στη φοροληστεία, απευθύνει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)