Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Διαμαρτυρία φοιτητών το πρωί στη Βουλή για το ζήτημα των μετεγγραφών (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης η Επιτροπή Πρωτοετών Φοιτητών Αρχιτεκτονικής και η Επιτροπή Αγώνα Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ, απαιτώντας να γίνουν οι μετεγγραφές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και να μην εφαρμοστεί η απαράδεκτη απόφαση του ΣτΕ.
Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του Απρίλη, το ΣτΕ έκανε δεκτή προσφυγή ενάντια στο νόμο 4264/2014 (που προβλέπει τη μετεγγραφή των φοιτητών) θεωρώντας ότι προσκρούει σε διατάξεις του Συντάγματος.
Οι φοιτητές είχαν προγραμματίσει να πραγματοποιήσουν
συγκέντρωση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, είχαν κλείσει το δρόμο και δεν επέτρεψαν να γίνει εκεί η διαμαρτυρία. Οι φοιτητές κατέληξαν στη Βουλή, όπου συναντήθηκαν με τον γγ του πρωθυπουργού.
Υπέρ της «νομιμότητας» η κυβέρνηση
«Ζητάτε από την κυβέρνηση να παρανομήσει», ήταν η απάντηση του Δ. Τζανακόπουλου, γγ του πρωθυπουργού προς την αντιπροσωπεία των πρωτοετών μετεγγραφέντων φοιτητών Αρχιτεκτονικής, που ζήτησαν λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.
Χαρακτηριστικά ήταν όσα τους απάντησε και στα υπόλοιπα δίκαια αιτήματά τους για ανέγερση νέων εστιών, νέων εστιατορίων, προκειμένου να έχουν οι φοιτητές δωρεάν στέγαση και σίτιση καθώς και την επιστροφή των αποθεματικών των πανεπιστημίων. Τα παραπάνω αιτήματα, ο Δ. Τζανακόπουλος θεώρησε ότι «συνιστούν χρεοκοπία της χώρας»(!), ενώ ισχυρίστηκε ότι ο πρωθυπουργός δε γνωρίζει το θέμα που έχει προκύψει με τις μετεγγραφές στις Αρχιτεκτονικές Σχολές του ΕΜΠ και του ΑΠΘ...
Συμπαράσταση από το ΚΚΕ
Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στο δίκαιο αγώνα των μετεγγραφέντων φοιτητών εξέφρασε ο βουλευτής του Κόμματος Νίκος Καραθανασόπουλος, ο οποίος συνάντησε τους φοιτητές έξω από τη Βουλή και έκανε ξεκάθαρο ότι θα συνεχίσουν οι πιέσεις προς όλους τους αρμόδιους μέσα κι έξω από τη Βουλή, για να λυθεί το ζήτημα.
Να θυμίσουμε ότι το ΚΚΕ ήδη έχει στηρίξει το ζήτημα των μετεγγραφών με παρεμβάσεις και Ερωτήσεις στη Βουλή, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών πρωτοστάτησαν σε αλλεπάλληλες και πολύμορφες κινητοποιήσεις και δράσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα, απαιτώντας να ολοκληρωθούν οι μετεγγραφές και να ενισχυθούν οικονομικά τα Ιδρύματα.
ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ