Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ:Γενικεύεται η απεργία σε όλο τον όμιλο

Απεργία σε όλο τον όμιλο των Ελληνικών Ιχθυοκαλλιεργειών έχει κηρύξει, για σήμερα Πέμπτη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος -Τροφίμων και Ποτών, καλώντας τους εργαζόμενους να στείλουν αγωνιστικό μήνυμα υπεράσπισης των δικαιωμάτων τους. Σημειώνεται ότι ήδη βρίσκονται σε απεργία, από την περασμένη Παρασκευή μέχρι και σήμερα, οι εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, με κύριο αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων.
Στη ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι στον όμιλο είναι απλήρωτοι για
μεγάλο χρονικό διάστημα, σε ορισμένες περιπτώσεις περίπου ένα χρόνο. «Την ίδια στιγμή, η εργοδοσία συγχωνεύεται με άλλες εταιρείες, άλλες τις απορροφά ενώ έχει ιδρύσει και άλλες εταιρείες ιδίων συμφερόντων! Τέτοια περίπτωση είναι η εταιρεία ECOFEED της οποίας το ΔΣ έχει τον ίδιο πρόεδρο και αντιπρόεδρο με αυτό στις Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες! Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν και άλλα σενάρια όπως η εξαγορά των Ελληνικών Ιχθυοκαλλιεργειών από άλλη μεγάλη ανταγωνίστρια εταιρεία του κλάδου».
Καθώς οι εξελίξεις αυτές είναι πολύ ανησυχητικές για τη διασφάλιση των δεδουλευμένων και των άλλων εργασιακών δικαιωμάτων, η Ομοσπονδία αναδεικνύει την ανάγκη αγωνιστικής επαγρύπνησης. «Μόνο έτσι - σημειώνει - μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. Μεγάλη απόδειξη για αυτό είναι ότι μετά τις κινητοποιήσεις που γίνονται τους τελευταίους μήνες σε Φθιώτιδα, Αιτωλοακαρνανία και Βοιωτία, σε πολλές μονάδες του ομίλου, για πρώτη φορά μετά από χρόνια οι συνάδελφοι πληρώνονται!».
Σήμερα, αναφέρει, γίνεται δικαστήριο «από το οποίο οι τωρινοί ιδιοκτήτες των Ελληνικών Ιχθυοκαλλιεργειών προσδοκούν να κερδίσουν για λογαριασμό τους ό,τι περισσότερο μπορούν. Οι συνάδελφοι δεν πρέπει να έχουν καμία εμπλοκή σε αυτά τα επιχειρηματικά παιχνίδια, αλλά αντίθετα εκείνη την ημέρα να στείλουν το δικό τους αγωνιστικό μήνυμα στην εργοδοσία».