Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση στις 10 Ιούνη καλεί η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας

Κάλεσμα στα σωματεία μέλη της, τις ενώσεις, κάθε τίμιο αγωνιστή, να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση της κινητοποίησης στις 10 Ιούνη στις 9.00 στην Ομόνοια, μαζί με άλλες ομοσπονδίες, σωματεία, ενώσεις σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με το κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ ενάντια στη φοροληστεία, απευθύνει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας.
Η ΟΒΣΑ καλεί να συνεδριάσουν άμεσα τα ΔΣ και να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις συμμετοχής. «Οργανώνουμε Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις, ενημερώνουμε τους συναδέλφους για την κατάσταση. Να βάλουμε καθημερινό σχέδιο εξορμήσεων, με σκοπό να απευθυνθούμε σε όλα τα μέλη
μας, σε όλους τους συναδέλφους που είναι πνιγμένοι στα χρέη, την αναδουλειά και την ανεργία. Να φτάσουν οι ανακοινώσεις μας σε κάθε κλάδο, σε κάθε γειτονιά, σε όλη την Αττική», σημειώνεται στην ανακοίνωση. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ
ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ
STOP ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ
Συνάδελφοι - Συναδέλφισσες
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει το τσάκισμά μας, από εκεί που σταμάτησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
  • Μας φορολογεί με 26% από το πρώτο ευρώ για άλλη μια χρονιά.
  • Συνεχίζει το καθεστώς της προκαταβολής φόρου 55%.
  • Ξανά, ο φόρος επιτηδεύματος και ο ΕΝΦΙΑ.
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ!
Τα χρέη στον ΟΑΕΕ, στην εφορία, στις τράπεζες, μας έχουν πνίξει.
Δεν μπορούμε να ζήσουμε πια τις οικογένειές μας.
Δεν είναι δικό μας το φταίξιμο.
Είναι η καπιταλιστική κρίση που τσάκισε το μεροκάματο και έφερε την αναδουλειά.
Είναι οι πολιτικές κυβερνήσεων - ΕΕ και οι αναδιαρθρώσεις, που μας έφεραν εδώ.
Τα δίνουν όλα για να στηριχθούν οι μονοπωλιακοί όμιλοι, να πληρωθούν οι δανειστές.
Με τη νέα συμφωνία - μνημόνιο και το πολυνομοσχέδιο σκούπα, φορτώνουν άλλα 14δισ. στις πλάτες μας. Ετοιμάζουν νέα μέτρα, νέα φοροεπιδρομή. Για αυτό έχουν βάλει τον μηχανισμό τους και μας βγάζουν φοροφυγάδες και κλέφτες, για να δικαιολογήσουν την επίθεση που εξαπολύουν εναντίον μας.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ
Η ΟΒΣΑ καλεί τα σωματεία μέλη της, τις ενώσεις, κάθε τίμιο αγωνιστή, να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να μην αφήσουν λεπτό να πάει χαμένο. Να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση της κινητοποίησης στις 10 Ιούνη στις 9.00 στην Ομόνοια, μαζί με άλλες ομοσπονδίες, σωματεία, ενώσεις σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με το κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ ενάντια στη φοροληστεία.
Άμεσα να συνεδριάσουν τα ΔΣ, και να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις συμμετοχής. Οργανώνουμε Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις, ενημερώνουμε τους συναδέλφους για την κατάσταση. Να βάλουμε καθημερινό σχέδιο εξορμήσεων, με σκοπό να απευθυνθούμε σε όλα τα μέλη μας, σε όλους τους συναδέλφους που είναι πνιγμένοι στα χρέη, την αναδουλειά και την ανεργία. Να φτάσουν οι ανακοινώσεις μας σε κάθε κλάδο, σε κάθε γειτονιά, σε όλη την Αττική.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ - ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ
Απαιτούμε:
● Κατάργηση του ν. 4110/2013 (κατάργηση αφορολόγητου, 26% φορολογία από το πρώτο ευρώ) και αναδρομική διαγραφή των φόρων που επιβλήθηκαν.
● Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ.
● 20.000 ευρώ αφορολόγητο και επιπλέον 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
● Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%.
● Κατάργηση του ΚΕΑΟ.
● Κούρεμα των χρεών προς τις τράπεζες κατά 30% για όσους διατηρούν ακόμα την επιχείρησή τους, και 50% για όσους έκλεισαν.
● Καμία κατάσχεση 1ης κατοικίας, αναστολή κατασχέσεων, επαγγελματικής στέγης, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών.
● Άμεση θεώρηση βιβλιαρίων για όλους.
● Μείωση των εισφορών στον ΟΑΕΕ κατά 30%, χωρίς μείωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
● Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ και το δημόσιο, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. Μακρόχρονη ρύθμιση για το υπόλοιπο ποσό, με δόσεις που να μην ξεπερνούν το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.
● Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις. Επαναφορά 13ης, 14ης σύνταξης. Να επιστραφούν εδώ και τώρα τα κλεμμένα αποθεματικά. Αύξηση της χρηματοδότησης του ΟΑΕΕ από τον κρατικό προϋπολογισμό.
● Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία. Δωρεάν υγεία - περίθαλψη για όλους».