Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Καλούν σε συγκέντρωση την Πέμπτη, οι Επιτροπές Αγώνα ΤΑΞΙ:«ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΤΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ»

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ
ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ (Λ. Μεσογείων & Αναστάσεως)

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΤΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ

Συνάδελφε ταξιτζή

            Οι Επιτροπές Αγώνα ΤΑΞΙ της ΠΑΣΕΒΕ όλη τη προηγούμενη περίοδο συνέβαλαν στην οργάνωση του αγώνα για τα προβλήματα του κάθε μικρού, φτωχού, επαγγελματία, αυτοκινητιστή, ενάντια στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και τις πολιτικές που τόσα χρόνια τους εξυπηρετούν, αφανίζοντας εμάς.
  Και σήμερα δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε στην ρώτα που έχουμε χαράξει, πιο αποφασιστικά, πιο δυναμικά, με μεγαλύτερη ορμή, γιατί οι παράγοντες  που οδήγησαν τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων στη φτώχεια, στην εξαθλίωση και στην απώλεια δικαιωμάτων και κατακτήσεων, βρίσκονται εδώ.
Είναι εδώ τα μονοπώλια, που μαζί με την ΕΕ και τις κυβερνήσεις τους, φόρτωσαν τις συνέπειες της κρίσης στις πλάτες μας, και συνεχίζουν να θησαυρίζουν πάνω στα δικά μας συντρίμμια, ενώ η ανάκαμψη των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου σημαίνει νέα βάρη στις πλάτες των μικρών επαγγελματιών.
             Η ζωή μας, γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη, τα οικονομικά μας προβλήματα οξύνονται καθημερινά. Ήδη άρχισαν οι εκπτώσεις από τις προεκλογικές υποσχέσεις. Ήδη άρχισαν τα όργανα για “πάταξη της φοροδιαφυγής” που συνήθως σημαίνει νέο κυνηγητό προς τους συναδέλφους που έχουν χρέη.
            Έχουν γίνει θηλιά στο λαιμό μας οι δεκάδες εφαρμοστικοί μνημονιακοί νόμοι που έχουν ψηφιστεί και που η νέα  κυβέρνηση αποδέχεται.
            Είναι εδώ η αναδουλειά
            Είναι εδώ τα χρέη στο ταμείο δεκάδων χιλιάδων συναδέλφων.
            Είναι εδώ οι απειλές και οι κατασχέσεις αυτοκινήτων και των σπιτιών μας.
Είναι εδώ η φορολογία 26% από το πρώτο ευρώ         
            Είναι εδώ ο φόρος αλληλεγγύης και ο ΕΝΦΙΑ
            Είναι εδώ τα χρέη σε τράπεζες και όχι μόνο
            Είναι εδώ η απελευθέρωση των επαγγελμάτων


ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ
ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ

Συνάδελφοι, επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά η θέση των Επιτροπών Αγώνα της ΠΑΣΕΒΕ, ότι σε μια ελεύθερη αγορά ο αυτοαπασχολούμενος στα ΤΑΞΙ και οι συνεταιρισμοί που έχει συγκροτήσει για να κρατήσει την δουλειά του, δεν φτάνουν γιατί έρχεται η UBER, το Τaxiplon, το taxibeat και άλλοι μονοπωλιακοί όμιλοι του τουριστικού κεφαλαίου, να μας την αρπάξει.
Η UBER μια πολυεθνική που ξεκίνησε από την μητρόπολη του καπιταλισμού τις ΗΠΑ, προσφέρει «υπηρεσίες δωρεάν» στον χρήστη με ταξί και ΙΧ και εσύ είσαι σήμερα υποχρεωμένος με συγκεκριμένο κόμιστρο και αυξημένο κόστος λειτουργίας και αναμονή στην πιάτσα 1 ώρα, να τους ανταγωνιστείς. Αυτή είναι η αγορά, αυτό είναι το σύστημα. Προνόμια για το κεφάλαιο, καταστροφή για τον αυτοαπασχολούμενο.
Η UBER αφού ξεζούμισε χιλιάδες συναδέλφους σε ΗΠΑ, Γαλλία, Ισπανία, Αγγλία, Γερμανία, Βέλγιο και αλλού το 2014 έκανε τζίρο 40 δις δολάρια και με 20 δις κέρδη έρχεται να χτυπήσει και την ελληνική αγορά.
Αυτή είναι η ελεύθερη αγορά που με νόμους μνημονιακούς 4070/4093 (από την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ) τους ανοίγει διάπλατα την πόρτα να μας πετάξουν από το ταξί και στην θέση μας να κυριαρχήσουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι.
Οι παραπάνω νόμοι διαμορφώθηκαν επί υπουργίας ΒΟΡΙΔΗ – ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ και την στήριξη Λυμπερόπουλου – Δήμου και βέβαια χέρι – χέρι με τον Ανδρεάδη (Σ.Ε.Τ.Ε.).
Έχει τεράστια ευθύνη η πλειοψηφία του ΣΑΤΑ (Λυμπερόπουλος – Δήμου) και από κοντά οι επίσης σκυφτοί Κισσάς – Σκέντζος, οι οποίοι στην Ομοσπονδία συνεργαστήκανε τα βρήκανε μετά την ήττα Λυμπερόπουλου – Δήμου και την αλματώδη αύξηση της Ε.Π.Σ.
Έχουν ευθύνες οι πλειοψηφίες σε ΣΑΤΑ – ΠΟΕΙΑΤΑ που κοιμίζουν τόσα χρόνια τον κλάδο και δεν έδωσαν συνέχεια στις μεγάλες απεργίες του 2011. Αυτοί οι ίδιοι σήμερα αρνούνται να ενημερώσουν τον κλάδο, αρνούνται να κάνουν αγώνα για τα δικαιώματά μας, αρνούνται ακόμα και Διοικητικό Συμβούλιο και Γενική Συνέλευση, για να ενημερωθούμε.
Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που καλλιεργούν αναμονή και ηττοπάθεια αυτοί που ισχυρίζονται ότι υπάρχει καλή και κακή απελευθέρωση.
 
Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ, ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΤΟΥ 2011
ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑ
ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ
ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΝΙΚΗΤΗΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΑΓΩΝΑ
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ
ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ (Λ. Μεσογείων & Αναστάσεως)
 
Διεκδικούμε:
·    Κατάργηση των μνημονιακών νόμων 4070 και 4093 και των νόμων της λεγόμενης απελευθέρωσης επαγγελμάτων και υπηρεσιών που θεσμοθετούν την ασυδοσία των εταιρειών RENT A CAR και των τουριστικών γραφείων που σε συνεργασία με τους ξενοδόχους μας κλέβουν τη δουλειά.
·    Να απαγορευτεί στις εταιρείες παροχής υπηρεσιών όπως είναι οι UBER  TAXIPLON –TAXIBEAT  VIVA να μεσολαβούν στην διαχείριση του μεταφορικού έργου εκμεταλλευόμενες τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες του κλάδου.
·    Να απαγορευτεί η πρακτική της δωρεάν μεταφοράς για διαφημιστικούς λόγους που έχει μοναδικό στόχο να τσακίσει τους επαγγελματίες του κλάδου.
·    Να απαγορευτεί η δυνατότητα παροχής υπηρεσιών ΤΑΞΙ με ιδιωτικής χρήσεως αυτοκίνητα από ιδιώτες.