Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων: Καταδικάζει το πετσόκομμα των αγροτικών αποζημιώσεων

Οργή και αγανάκτηση επικρατεί σε αρκετούς αγρότες και κτηνοτρόφους της χώρας, καθώς λαμβάνουν μειωμένες αποζημιώσεις από αυτές που δικαιούνται. Σε ανακοίνωσή της, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων επισημαίνει:
«Συνεχίζονται η επιδρομή και η αρπαγή του εισοδήματος των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, καθώς για μία ακόμα φορά, παρουσιάζονται
προβλήματα στην καταβολή των τσεκ των ενισχύσεων που δικαιούνται. Από την Πέμπτη 8 Γενάρη που δίνεται το τσεκ, αρκετοί μικρομεσαίοι αγρότες το παίρνουν κουτσουρεμένο, είτε από παράνομες παρακρατήσεις που γίνονται, είτε επειδή για χωράφια για τα οποία δικαιούνταν επιδότηση παραγωγής δεν την παίρνουν επειδή έχουν χαρακτηριστεί βοσκοτόπια.
Καλούμε τους κτηνοτρόφους να κάνουν μαζικά ενστάσεις μέσα από το Σύλλογο, ώστε να τους δοθεί το σύνολο της νέας ενίσχυσης που δικαιούνται. Να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα γιατί δεν πρόκειται να τους χαρίσουμε αυτά τα χρήματα που είναι χρήματα αγροτών και κτηνοτρόφων, τα χρειάζονται για την επιβίωση των οικογενειών τους.
Ακόμα οι αγρότες δεν έχουν εισπράξει την επιστροφή του ΦΠΑ για το 2013, την επιστροφή του ειδικού φόρου στα καύσιμα, αλλά και τις εξισωτικές αποζημιώσεις, εξαιτίας του σχεδίου που αποχαρακτηρίζει 11 εκατομμύρια στρέμματα βοσκοτόπων.
Ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Νομού Χανίων απαιτεί:
  • Άμεσα να εξοφληθούν οι απλήρωτες παραγωγές.
  • Να επισπευσθούν οι διαδικασίες για τις αποζημιώσεις.
  • Να εξοφλήσει η κυβέρνηση τα χρωστούμενα προς τους αγρότες (επιστροφή ΦΠΑ, επιστροφή φόρου στα καύσιμα κλπ).
Καλούμε τους κτηνοτρόφους Νομού να συσπειρωθούν στον Κτηνοτροφικό Σύλλογο και να συμμετάσχουν μαζικά στους αγώνες που έρχονται για τα δίκαια αιτήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουμε».