Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Καρδίτσα: Κινητοποίηση αγροτών στην εφορία ενάντια στη βαριά φορολογία (ΦΩΤΟ)

Αγωνιστική κινητοποίηση, με πρωτοβουλία της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ)έξω από την εφορία της πόλης, αποκλείοντας την συμβολικά για δύο ώρες, πραγματοποίησαν οι αγρότες της Καρδίτσας διαμαρτυρόμενοι για την φορολογική πολιτική της κυβέρνησης.
Αντιπροσωπεία τους με επικεφαλής τον Βαγγέλη Μπούτα, πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ, επισκέφτηκαν την
διευθύντρια κ. Παπακώστα και παρέδωσαν το πλαίσιο των αιτημάτων τους.
Διεκδικούν, μεταξύ των άλλων, την άρση από την κυβέρνηση του μέτρου της φορολόγησης των αγροτικών εισοδημάτων από το πρώτο ευρώ με 13% καθώς και των ενισχύσεων καθώς και την καθιέρωση αφορολόγητου οικογενειακού εισοδήματος.
Οι συγκεντρωμένοι αγρότες έστειλαν μήνυμα κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων, ενώ ζήτησαν από τα κόμματα να λάβουν θέση πάνω στα «καυτά»  ζητήματα του αγροτικού κόσμου.
«Ζούμε σε μέρες που επικρατεί πολιτική αναταραχή. Απαιτούμε από όλα τα κόμματα να πάρουν θέση σε αυτό το σημαντικό αίτημα των αγροτών», τόνισε ο Βαγγέλης Μπούτας, ενώ ο Κώστας Τζέλλας, Γραμματέας της Ομοσπονδίας και Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά, έκανε λόγο για συνέχιση των αγώνων τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Με τη νέα ΚΑΠ τα προβλήματα θα γίνουν ακόμη μεγαλύτερα. Εμείς δίνουμε και θα δώσουμε την απάντησή μας στο δρόμο».
Τη συμπαράσταση στα δίκαια αιτήματα των αγροτών εξέφρασε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΔΟΥ Ν. Καρδίτσας, Γιώργος Μπατράς, καθώς και εκπρόσωποι της ΠΑΣΕΒΕ, του ΠΑΜΕ, του Συλλόγου Γυναικών.