Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

ΟΒΣΑ: Παρεμβάσεις αγωνιστικής αλληλεγγύης μπροστά στις γιορτές

Δύο άμεσες πρωτοβουλίες στα πλαίσια της αγωνιστικής αλληλεγγύης μπροστά στις γιορτές αποφάσισε στην πρώτη του συνεδρίαση το νεοεκλεγέν ΔΣ της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ).
Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 24 Δεκέμβρη, στις 10 το πρωί, στην αίθουσα του Σωματείου Επαγγελματιών Ιδιοκτητών
Τριτόνων Φορτηγών Ελαφρών Μεταφορών ΔΧ Ν. Αττικής (Ιωαννίνων 6 και Πέτρας - Κολωνός), θα πραγματοποιηθεί διανομή τροφίμων.
Στη συνέχεια, στις 11 Γενάρη, στις 11 το πρωί, το Σωματείο των Υδραυλικών (Πέτρου Ράλλη και Σαλαμινίας 9) διοργανώνει γιορτή για τα μικρά παιδιά, που θα περιλαμβάνει παράσταση καραγκιόζη, παιδικά παιχνίδια, λιχουδιές και δώρα για τα παιδιά και άλλες εκπλήξεις.
Η ΟΒΣΑ καλεί τα σωματεία να ενημερώσουν τα μέλη τους, για «να εντοπίσουμε όλους τους συναδέλφους με οξυμένο πρόβλημα, με όλους τους δυνατούς τρόπους, να φτιαχτεί κατάσταση με τα συγκεντρωμένα ονόματα, τηλέφωνα των συναδέλφων, ώστε να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα σε κάθε σωματείο», όπως αναφέρει, προσθέτοντας ότι «τα τελευταία χρόνια, πολλοί συνάδελφοί μας χτυπήθηκαν βίαια και αναγκάστηκαν να κλείσουν τα μαγαζιά τους, να μείνουν άνεργοι και να αδυνατούν να παρέχουν ακόμα και τα απαραίτητα στις οικογένειές τους».
Επίσης, η Ομοσπονδία καλεί τα ΔΣ των σωματείων να συνεδριάσουν «να γίνουν αναλυτικές συζητήσεις, να γίνουν συσκέψεις, συνελεύσεις, περιοδείες με ανακοινώσεις στους συναδέλφους μας, σε κάθε κλάδο, σε κάθε γειτονιά» και να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.
Πρώτο βήμα σε αυτή την κατεύθυνση η παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 Δεκέμβρη, στις 9.30 το πρωί, στα κεντρικά του ΟΑΕΕ (Ακαδημίας 22), για τα απαράδεκτα ειδοποιητήρια του ΚΕΑΟ από το Σύλλογο της Α' Αθήνας.
Αναφερόμενη στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν, η ΟΒΣΑ επισημαίνει την αύξηση των αντιπροσώπων (από 10 σε 11), τονίζοντας ότι συμμετείχαν πιο πολλά σωματεία, με αποτέλεσμα η ΟΒΣΑ να βγει πιο μαζική και πιο δυνατή.