Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ:Εμπαίζει χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και μικρομεσαίους επαγγελματίες και εμπόρους

Εμπαίζει με το χειρότερο τρόπο χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και μικρομεσαίους επαγγελματίες και εμπόρους η συγκυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, καθώς, με αφορμή την επίσημη λειτουργία του λεγόμενου Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου, υπόσχεται για ακόμη μία φορά «στήριξη» των, δήθεν, μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ενίσχυση της... «μηχανής της ανάπτυξης».
Το εν λόγω Ταμείο έχει προβληθεί ιδιαίτερα κατά το
προηγούμενο διάστημα καθ' όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων που διεξήχθησαν με πιθανούς συγχρηματοδότες του και υποτίθεται ότι μέσω αυτού θα παρέχεται «χρηματοδοτική ενίσχυση» σε «δυναμικές» μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις». 
Στην ουσία, πρόκειται για ένα ακόμη εργαλείο παροχής ρευστότητας σε εγχώριες καπιταλιστικές επιχειρήσεις, ενώ με τη συμμετοχή της αναπτυξιακής τράπεζας KfW της Γερμανίας ή άλλων κρατών που ενδεχόμενα να συμμετάσχουν στη συνέχεια, εξασφαλίζονται επενδύσεις των δικών τους μονοπωλιακών ομίλων στην οικονομία της χώρας.
Παρ' όλα αυτά χτες, ο Αντ. Σαμαράς κατά την επίσημη εκδήλωση έναρξης του ΕΕΤ δήλωσε «ιδιαίτερα χαρούμενος, γιατί δυναμώνουμε τη μηχανή της Ανάπτυξης. Στηρίζοντας έμπρακτα τα πιο δυναμικά κύτταρα της οικονομίας μας, που είναι η μικρομεσαία επιχείρηση».Πρόσθεσε, ακόμη, ότι «μέσω αυτού του Ταμείου θα παρέχονται στις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις προσιτά και ευέλικτα επιχειρηματικά δάνεια και χρηματοδοτικά κεφάλαια, που θα συμβάλουν ουσιαστικά στην τόνωση της ρευστότητάς τους, στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους».
Χαρακτήρισε το Ταμείο «ουσιαστική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, για να συμβάλλει στην Ανάπτυξη» και «στην ενίσχυση της ρευστότητας»και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις τελευταίες «πρωτοβουλίες» - κοροϊδία της συγκυβέρνησης σε σχέση με τη ρύθμιση για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και τις 100 δόσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τα Ταμεία...
Τέλος, χαρακτήρισε το ΕΕΠ και τα 200 εκατ. ευρώ με τα οποία ξεκινά την... «αναπτυξιακή» του δράση, ως «έναν καινούργιο, πολύτιμο πνεύμονα Ανάπτυξης. Υλοποιούμε έτσι μια από τις πιο σημαντικές μας δεσμεύσεις και προσφέρουμε ένα καθοριστικό στήριγμα στη ρευστότητα και στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής μικρομεσαίας επιχείρησης. Στην πράξη, λοιπόν, και όχι στα λόγια. Ανασυγκροτούμε τον παραγωγικό ιστό της οικονομία μας»...
Αλλά, όλ' αυτά είναι σε όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών.
Ριζοσπάστης Τρίτη 23 Δεκέμβρη 2014