Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Πανελλαδικό συλλαλητήριο: Χαιρετισμός της Μαιρήνης Στεφανίδου εκ μέρους της ΟΓΕ (VIDEO)

Χαιρετισμό εκ μέρους της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ απηύθυνε η Μαιρήνη Στεφανίδη, πρόεδρος της Ομοσπονδίας.
Είπε συγεκριμένα: 

«Συναγωνίστριες και συναγωνιστές,
Είμαστε εδώ οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, των Συλλόγων και Ομάδων της ΟΓΕ απ' όλη την Ελλάδα και διαδηλώνουμε κόντρα στις πολιτικές της ΕΕ και της συγκυβέρνησης που μας καταδικάζουν στην εξαθλίωση.
Γιατί είμαστε εμείς που  βιώνουμε τη μεγαλύτερη ανεργία, τη δουλειά-λάστιχο, την απληρωσιά, τα μεροκάματα και τις συντάξεις πείνας, τα αυξανόμενα όρια συνταξιοδότησης.
Είμαστε εμείς οι ανασφάλιστες αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες γιατί αδυνατούμε να πληρώσουμε τις βαριές ασφαλιστικές εισφορές.
Είμαστε εμείς οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών:
- Που μας στερούν όλο και περισσότερες παροχές στη δημόσια δωρεάν Υγεία, στις προληπτικές εξετάσεις, στον προγεννητικό έλεγχο, στα επιδόματα,  οικογενειακό, τοκετού, στέλνοντάς μας να γεννάμε στο σπίτι…
- Που καλούμαστε να θυσιάσουμε τη μητρότητα προκειμένου να προσληφθούμε  ή για να μην απολυθούμε όπως εκμοντερνισμένα μας προτείνουν τα μονοπώλια "Apple" και "Facebook".
- Που βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για φάρμακα, φόρους, χαράτσια, λογαριασμούς, τροφεία στους Παιδικούς Σταθμούς κ.λπ.
Αυτή η κατάσταση δεν είναι μονόδρομος. Μπορούμε να εμποδίσουμε τα χειρότερα. Μπορούμε να ζήσουμε με λαϊκή ευημερία, όταν ο εργατόκοσμος πάρει από τους επιχειρηματικούς ομίλους στα δικά του χέρια τον πλούτο που παράγει και το τιμόνι της εξουσίας, για να ικανοποιήσει τις  ανάγκες του.
Καλούμε κάθε γυναίκα του καθημερινού μόχθου να πάρει μέρος στις δραστηρίοτητες των Συλλόγων της ΟΓΕ στο πλαίσιο της πανελλαδικής καμπάνιας που ξεκινάμε για αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας για όλες και όλους, γιατί ο αγώνας για την Υγεία είναι αγώνας για τη ζωή.
Καλούμε ιδιαίτερα τις νέες γυναίκες, τις νέες μητέρες να συστρατευτούν με την ΟΓΕ σ' αυτόν τον αγώνα και σ’ αυτούς που έχουμε μπροστά μας, ενάντια στην ΕΕ και όσους στηρίζουν τις πολιτικές της. 
Γεια σας και καλούς αγώνες! Συνεχίζουμε!».