Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ


ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Προς τα:
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ & ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΩΛΗΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ
Συνάδελφοι
Οι λαϊκές αγορές αποτελούν το μεγαλύτερο και πιο συγκροτημένο τμήμα της κατηγορίας του μη στεγασμένου υπαίθριου εμπορίου. Πανελλαδικά δραστηριοποιούνται
περίπου  50.000 παραγωγοί και επαγγελματίες, που παλεύουν καθημερινά σε αντίξοες συνθήκες για το μεροκάματο.
Οι αυτοαπασχολούμενοι στις λαϊκές νιώθουμε στο πετσί μας, μαζί με όλα τα λαϊκά στρώματα τις συνέπειες από τα βάρβαρα μέτρα που εφαρμόζει σήμερα η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ που υλοποιεί τις κατευθύνσεις της Ε.Ε., της τρόικας και των μονοπωλίων. Εμείς περισσότερο από όλους είμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με το δράμα χιλιάδων λαϊκών ανθρώπων που με πενταροδεκάρες προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα.
Ο νόμος 4264/14 που ισχύει σήμερα προβλέπει μια σειρά μέτρα  που αν εφαρμοστούν, θα οδηγήσουν στο διώξιμο χιλιάδων επαγγελματιών και παραγωγών. Μέσα από τους πρόσφατους αγώνες φάνηκε πιο καθαρά ότι και στον κλάδο της λαϊκής είναι αναγκαίο ένα συνδικαλιστικό κίνημα αγωνιστικό – αντιμονοπωλιακό που  θα κινητοποιεί τους συναδέλφους, που θα διεκδικεί λύσεις και θα βάζει εμπόδια στα σχέδια των κυβερνήσεων.
Η ΠΑΣΕΒΕ δεν είναι ένα ακόμα συνδικαλιστικό όργανο. Δεν ήρθε για να αντικαταστήσει τα υπάρχοντα, είναι συσπείρωση ομοσπονδιών, σωματείων, αγωνιστικών ψηφοδελτίων και αγωνιστών συναδέλφων που παλεύουν με στόχο την αγωνιστική ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος ανεξάρτητα από την πολιτική και εκλογική προτίμηση του καθενός.

Η μεγάλη συμμετοχή και αγωνιστικότητα που εκφράστηκε στις πρόσφατες κινητοποιήσεις φανερώνει την αγωνία χιλιάδων συναδέλφων για το μέλλον της δουλειάς τους. Βρισκόμαστε στη φάση που δήμοι και περιφέρειες ετοιμάζονται να εφαρμόσουν τη διαδικασία ανανέωσης των αδειών. Η δική μας παρέμβαση έχει σαν κεντρικό σύνθημα:
ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ
Επειδή το μερίδιο των λαϊκών αγορών στη διακίνηση και διάθεση των αγροτικών προϊόντων είναι μεγάλο, έχει ξεκινήσει εδώ και μερικά χρόνια η προετοιμασία για την είσοδο στο κλάδο και μεγάλων επιχειρήσεων που ασχολούνται με τα είδη διατροφής. Αυτήν την κατεύθυνση θέλουν να εξυπηρετήσουν και οι τελευταίες ρυθμίσεις. Αναμφισβήτητα χρειάζονται αλλαγές και βελτιώσεις στη συγκρότηση και τη λειτουργία των λαϊκών αγορών, όμως σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που χαράζουν οι νόμοι και οι ρυθμίσεις που προωθούν οι κυβερνήσεις.

Η ΠΑΣΕΒΕ αντιμετωπίζει τους αυτοαπασχολούμενους της λαϊκής αγοράς από τη σκοπιά της υπεράσπισης του δικαιώματος στη σταθερή δουλειά για όλους, ενιαία, παρά τις υπαρκτές διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα σε παραγωγούς και επαγγελματίες.

Στις σημερινές δύσκολες συνθήκες της οικονομικής κρίσης προβάλουμε και επιδιώκουμε να υιοθετηθεί και από το συνδικαλιστικό κίνημα των λαϊκών αγορών το πλαίσιο άμεσων αιτημάτων και διεκδικήσεων  που έχει επεξεργαστεί η ΠΑΣΕΒΕ και έχει σαν βασικό στόχο την  αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων όπως είναι τα χρέη σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες.

Σας καλούμε σε συνάντηση γνωριμίας  και συζήτησης με στόχο να παρουσιάσουμε αναλυτικά  τις θέσεις της ΠΑΣΕΒΕ για τα ζητήματα του κλάδου και τη συνέχεια του αγώνα την:


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ 2014 - 8 το απόγευμα
στην αίθουσα του Συνδέσμου Εγκαταστατών Υδραυλικών  Αθήνας
Π. ΡΑΛΛΗ και ΣΑΛΑΜΙΝΙΑΣ  9 ΤΑΥΡΟΣ



ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ
                                                                                                                                                                                                   Π.Α.Σ.ΕΒΕ