Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Επιτροπή Αγώνα Λογιστών της ΠΑΣΕΒΕ: Καλεί στην απεργία στις 27 Νοέμβρη

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία στις 27 Νοέμβρη απευθύνει η Επιτροπή Αγώνα Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών της ΠΑΣΕΒΕ.
Στην ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, επισημαίνει:
«Συναδέλφισσα, συνάδελφε,
Σήμερα έχουμε αποκτήσει πολύτιμη πείρα για να μπορούμε να πάρουμε θέση στα προβλήματα που μας ταλανίζουν, όχι μόνο περιγράφοντάς
τα, αλλά να βρούμε και το δρόμο που θα μας βγάλει απ’ αυτήν την κατάσταση.
Τα κυβερνητικά μέτρα που υλοποιούνται τα τελευταία χρόνια και τσακίζουν τη ζωή εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων, είναι η εφαρμογή των αποφάσεων της ΕΕ και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που αξιοποιώντας και την καπιταλιστική κρίση, προσπαθούν να επιβάλλουν με ποιο γρήγορους ρυθμούς τον βασικό νόμο αυτού του συστήματος. Δηλαδή την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συγκέντρωση και συγκεντροποίηση των αποτελεσμάτων του μόχθου της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού. Με απλά λόγια οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Αυτή είναι η τάση του συστήματος και είναι αυταπάτη ότι όσο κάνουν κουμάντο στην οικονομία οι ίδιοι, μπορεί να αλλάξει η πολιτική που τους εξυπηρετεί.
Τα τελευταία χρόνια που εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι στενάζουν για να ικανοποιήσουν βασικές τους ανάγκες, υπάρχει γύρω μας χορός εκατομμυρίων. 500 επιχειρήσεις στη χώρα μας το 2013 είχαν αύξηση των κερδών τους κατά 120%, ενώ την ίδια στιγμή μπαίνουν χιλιάδες λουκέτα , ο 1 στους 2 αυτοαπασχολούμενους χρωστάει στον ΟΑΕΕ, συσσωρεύει οφειλές σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία που φθάνουν με στοιχεία της κυβέρνησης το 1 δισ. ευρώ το μήνα.
Η απελευθέρωση των επαγγελμάτων, μοναδικό στόχο έχει τη συγκέντρωση και των υπόλοιπων κλάδων, που δεν έχουν μέχρι σήμερα αλώσει οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.