Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Μείωση δημοτικών τελών ζητά ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων Αθήνας

Τη μείωση των Δημοτικών Τελών στους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες και μικρούς εμπόρους διεκδικεί ο Σύλλογός τους από το Δήμο της Αθήνας και ζητά συνάντηση με το δήμαρχο Γιώργο Καμίνη.
Στο υπόμνημά του με το αίτημα για συνάντηση, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων, Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας τονίζει:

«Η κατάσταση στους μικρούς αυτοαπασχολούμενους Επαγγελματίες και Εμπόρους, είναι τραγική. Τα βάρβαρα μέτρα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, που νομοθέτησαν οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, και με αφορμή την καπιταλιστική οικονομική κρίση, οδήγησαν σε πάνω από 230.000 λουκέτα, αριθμός που αυξάνεται καθημερινά. Σημαντικός αριθμός εξ αυτών προέρχεται από τα όρια του Δήμου Αθήνας.
Σύμφωνα με δημοσιευμένα στοιχεία, το 60% του συνολικού τζίρου των επιχειρηματικών κλάδων πέρασε σε λιγότερα χέρια, αυτά των πολυκαταστημάτων και των εμπορικών mαll που έχουν φυτρώσει σε αρκετές γειτονιές των δημοτικών διαμερισμάτων αλλά και του κέντρου της πόλης.
Δυο στις τρεις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, είδαν τον ετήσιο τζίρο να πέφτει ολοένα και πιο κάτω. Μόνον για την περίοδο Ιούλης 2013 - Ιούλης 2014, ο τζίρος μειώθηκε κατά 20% και συνολικά από την έναρξη της κρίσης 74%.
Η περίοδος Ιούλης '13 - Ιούλης '14 περιλαμβάνει τις Κυριακές αλλά και τις "λευκές νύχτες" κατά τις οποίες τα καταστήματα λειτούργησαν.
Σε καμία περίπτωση δεν επιβεβαιώθηκαν οι κυβερνητικές θέσεις για ανάσα των μικρών, για νέες θέσεις εργασίας, για νέο χρήμα στην αγορά και μια σειρά άλλα παρόμοια.
Είμαστε πεισμένοι ότι, ούτε η Κυριακή, ούτε οι λευκές νύχτες, ούτε τα street events, φέρνουν τζίρο στα καταστήματά μας. Αντιθέτως, τέτοια μέτρα εξοντώνουν εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους Επαγγελματίες και μικρούς καταστηματάρχες. Τέτοιες ενέργειες μεταθέτουν τον όποιον τζίρο υπάρχει, από τα καταστήματα της περιφέρειας, στο κέντρο και συγκεκριμένα στα πολυκαταστήματα και τις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες, που δραστηριοποιούνται σ' αυτό.
Κε Δήμαρχε
Ο Σύλλογος των αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματιών και μικρών Εμπόρων του Δήμου της Αθήνας, εκφράζοντας τα συμφέροντα χιλιάδων μικρών Εμπόρων, στα όρια του δήμου, ενόψει και της συζήτησης του προϋπολογισμού, ζητάει:
  • Μείωση των ανταποδοτικών τελών και ουσιαστική ελάφρυνση για τα μικρομάγαζα και τις μικρές επιχειρήσεις και αύξηση στις μεγάλες επιχειρήσεις και τις τράπεζες.
  • Να σταματήσει η βιομηχανία προστίμων από το δήμο ενάντια στους μικρομαγαζάτορες.
Η μείωση των δημοτικών τελών θα συμβάλει στην παραπέρα συνέχιση της επαγγελματικής δραστηριότητας του μικρού αυτοαπασχολούμενου, αλλά και στη συνέχιση της απόδοσής τους στο Δήμο».
902.gr