Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Ξάνθη - Δράμα: Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση της ΠΑΣΕΒΕ στην Καβάλα

Σύσκεψη διοργανώνει η Γραμματεία Ν. Ξάνθης της ΠΑΣΕΒΕ σήμερα Δευτέρα 29 Σεπτέμβρη στις 8 το βράδυ,στο ξενοδοχείο «Δημόκριτος», για την προετοιμασία της συμμετοχής του κλάδου στις κινητοποιήσεις του επόμενου διαστήματος. Συγκεκριμένα, οι Γραμματείες της ΠΑΣΕΒΕ των Νομών Ξάνθης και Δράμας θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση θα γίνει στην Καβάλα στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών την Τετάρτη 1η Οκτώβρη. Η αναχώρηση από την Ξάνθη θα γίνει στις 8 το πρωί από την πλ. Ελευθερίας.
Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:
«Την 1η Οκτώβρη στις 9.00 π.μ. στο ΚΕΑΟ στην Καβάλα θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση ενάντια στην απαράδεκτη μεθόδευση του κράτους να προχωρεί σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς σε όσους μικρούς επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους στον ΟΑΕΕ. Τα απειλητικά ειδοποιητήρια έχουν ήδη αρχίσει να καταφθάνουν σε επαγγελματίες που χρωστούν πάνω από 5.000 ευρώ, ενώ η κατάσταση θα επιδεινωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα, αφού η οικονομική κατάσταση των συναδέλφων μπορεί να χαρακτηριστεί τραγική.
Αφού αρπάχτηκαν δισεκατομμύρια από το Ταμείο μας για να παιχτούν στο χρηματιστήριο, αφού ήρθε το PSI και κατακρεούργησε ακόμα περισσότερο τα αποθεματικά του και με τις τελευταίες αποφάσεις αποφασίστηκε η παραπέρα μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, τώρα χρησιμοποιείται και ως μηχανισμός για τον πιο γρήγορο εκτοπισμό των μικρών επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων από την αγορά για να πάρουν την πίτα στα χέρια τους οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.
Είναι η προσταγή και η επιταγή της ΕΕ να διορθωθεί το "διαρθρωτικό πρόβλημα" (όπως μας αποκαλούν) της αγοράς και η συνειδητή πολιτική επιλογή των κυβερνήσεων, αλλά και όσων πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ και της ανταγωνιστικότητας. Η διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος είναι μια απόφαση που από τη μια αφήνει χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στις πρώτες δεκαετίες του 21ου αιώνα, από την άλλη ανοίγει το δρόμο για να παραδοθεί ο κλάδος της Υγείας στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους για να βγάλουν για ακόμα μια φορά τεράστια κέρδη.
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Δεν μπορούμε να είμαστε άλλο απαθείς μπροστά στις άσχημες για εμάς εξελίξεις. Οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΣΒΕΕ και ΕΣΕΕ προσπαθούν να μας πείσουν ότι με νομικίστικες "λύσεις" και παγιδευμένοι μέσα στους τοίχους των μαγαζιών μας θα γλιτώσουμε σαν από θαύμα. ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ!!!!
ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ
Η κατάσταση στον ασφαλιστικό μας φορέα είναι ένας ακόμα κρίκος στην ανελέητη καταιγίδα που έχουν εξαπολύσει εναντίον μας. Η φορολόγηση με 26% από το πρώτο κιόλας ευρώ, ο ΕΝΦΙΑ, τα χρέη στην εφορία και στις τράπεζες μας πνίγουν καθημερινά.
Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί τους μικρούς επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους να πάρουν μαζικά μέρος στην κινητοποίηση της 1ης Οκτώβρη.
ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΑΝΙΖΕΙ
Οι Γραμματείες Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης της ΠΑΣΕΒΕ».