Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΑΣΕΒΕ Θεσσαλονίκης: Μαζικότητα,Συλλογικότητα,Αλληλεγγύη ενάντια στις απειλές και τις κατασχέσεις(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Την Δευτέρα 8 Σεπτέμβρη 2014, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ και η Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων πραγματοποίησαν σύσκεψη και συζήτηση με θέμα τις απειλές για τις κατασχέσεις που δέχονται οι αυτοαπασχολούμενοι από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών(ΚΕΑΟ).Μικροί έμποροι, αυτοαπασχολούμενοι, βιοτέχνες, επαγγελματίες, αυτοκινητιστές και δικηγόροι συμμετείχαν στη συζήτηση, στην κατάμεστη αίθουσα, στα γραφεία των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ.
Στην εισήγηση που έγινε, αναπτύχθηκε το θέμα του ΚΕΑΟ- τι είναι ,πως υφίσταται και ποιος είναι ο σκοπός της δημιουργίας του.
Στις 15/7/2014 προηγήθηκε η αποστολή από τον ΟΑΕΕ στο ΚΕΑΟ μιας «παρτίδας» με 92.992 οφειλέτες, που χρωστούν πάνω από 5.000 ευρώ ο καθένας και είτε παραμένουν ενεργοί, είτε είχαν διακόψει τη δραστηριότητά τους το προηγούμενο εξάμηνο. Η παρτίδα αυτή αύξησε σε 99.140 τους συνολικούς οφειλέτες του ΟΑΕΕ, τα χρέη των οποίων έχουν μεταβιβαστεί στο ΚΕΑΟ, από την έναρξη της λειτουργίας του. Το ΚΕΑΟ σταδιακά ειδοποιεί αυτούς τους ασφαλισμένους για τις οφειλές τους και σε όσους δεν ανταποκρίθηκαν στην «υπόμνηση» να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες με το Ταμείο τους, αποστέλλεται τώρα η «Ατομική ειδοποίηση», που είναι και το τελευταίο στάδιο πριν την ενεργοποίηση της διαδικασίας των κατασχέσεων.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, πάνω από 370.000 ασφαλισμένοι έχουν χρέη προς τον ΟΑΕΕ, σε σύνολο 740.000 ενεργών ασφαλισμένων, δηλαδή οι μισοί. Τα χρέη προς το Ταμείο έχουν ξεπεράσει τα 7 δισ. ευρώ. Όλο και περισσότεροι αυτοαπασχολούμενοι χάνουν το δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη λόγω χρεών (στοιχεία ΟΑΕΕ). Από τις συνολικές οφειλές, μόλις ένα μικρό μέρος (λιγότερο από 8%) έχει ενταχθεί σε κάποια ρύθμιση. Επαληθεύεται και μ' αυτόν τον τρόπο η αδυναμία των χιλιάδων αυτοαπασχολουμένων και μικρών ΕΒΕ να ανταποκριθούν οικονομικά στους όρους ακόμα και αυτών των ρυθμίσεων που τους προτείνει το Ταμείο και κατόπιν το ΚΕΑΟ.

ΤΟ ΚΕΑΟ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
 Το ποιος πραγματικά «πληρώνει τη νύφη» του εισφορο-κυνηγητού που έχει κηρύξει η κυβέρνηση, με το πρόσχημα της διάσωσης των Ταμείων, φαίνεται από τα επίσημα στοιχεία του ΚΕΑΟ (Αύγουστος 2014). Σύμφωνα με αυτά, το ΚΕΑΟ έχει καταγεγραμμένους 211.451 οφειλέτες όλων των Ταμείων. Από αυτούς, οι 139.359 (περισσότεροι από τους μισούς) έχουν βεβαιωμένα χρέη έως 20.000 ευρώ ο καθένας και χρωστούν συνολικά 1.397.845.888,27 ευρώ.

Την ίδια στιγμή, μόλις 833 οφειλέτες έχουν χρέη πάνω από 1.000.000 ευρώ ο καθένας και συνολικά 2.891.937.190,13. Τα ποσά των οφειλών δείχνουν ότι πρόκειται για μεγάλες επιχειρήσεις, με συσσωρευμένα χρέη ετών στο ΙΚΑ. Δηλαδή, η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που κυνηγάει το ΚΕΑΟ είναι μικροοφειλέτες, με συνολικό χρέος περίπου 1,4 δισ. ευρώ σε όλα τα Ταμεία, όταν λιγότεροι από 850 μεγαλοοφειλέτες - επιχειρήσεις έχουν διπλάσιο χρέος στο ΙΚΑ!....(Στοιχεία από αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Ριζοσπάστη)
Έχουν την εξουσία και παίρνουν αποφάσεις προς ενίσχυση των συμφερόντων τους,όμως το ζήτημα είναι αν εμείς είμαστε με αυτούς η με τα δικά μας συμφέροντα. Ακόμη μια απόφαση που πήραν τελευταία είναι για τον φόρο σε μια πώληση ακινήτου να τον πληρώνει ο πωλητής, ενώ μέχρι πρότινος τον επιβαρύνονταν ο αγοραστής(όλα έχουν τη σημασία τους).
Η πρώτη κατοικία προστατεύεται από τον πλειστηριασμό και μόνο, μέχρι τις 1/1/2015, ενώ οι κατασχέσεις δεν σταματάνε ακόμη και σε αυτήν. Βέβαια δεν είναι μόνο οι κατασχέσεις στα ακίνητα, είναι και στον επαγγελματικό εξοπλισμό αλλά ακόμη και κατασχέσεις στα ταμεία της ημέρας.
ΜΑΖΙΚΟΤΗΤΑ-ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Για εμάς, τους μικρούς εμπόρους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους επαγγελματίες, τους βιοτέχνες, τους αυτοκινητιστές, ένας μόνο δρόμος υπάρχει και είναι αυτός που μας μένει.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ -ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ - ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
Όλοι μαζί να διεκδικήσουμε το δίκιο μας, τη ζωή που μας κλέβουν και να μην επιτρέψουμε καμία κατάσχεση σε κανέναν συνάδελφο .
Την 1η του Οκτώβρη να βρεθούμε χιλιάδες μπροστά στο ΚΕΑΟ
ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ
 
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ