Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Σύλλογος Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Ν.Θεσσαλονίκης συμμετέχει στο μεγάλο συλλαλητήριο της ΠΑΣΕΒΕ,την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου στο ΚΕΑΟ


                                                                     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                                                                29/9/2014

Ο Σύλλογος Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Ν. Θεσσαλονίκης  καλεί όλους τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους έμπορους στην μεγάλη κινητοποίηση της ΠΑΣΕΒΕ , την 1 Οκτωβρίου στις  9.00 το πρωί  στο ΚΕΑΟ.

Συνάδελφε, συναδέλφισσα

Έχει γίνει πλέον ολοφάνερο ποιος είναι ο  στόχος τους. Η συγκυβέρνηση ακολουθώντας τις εντολές-επιταγές της Ε.Ε. σκοπό έχουν να μας αφανίσουν για χάρη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και των μονοπωλίων. Ήδη 230.000 συνάδελφοι βάλανε λουκέτο .

Φορολογία στα εισοδήματα 26% από το πρώτο ευρώ και μάλιστα ακόμη και σε ανύπαρκτα εισοδήματα για να μειώσουν τη φορολογία των μεγάλων επιχειρήσεων. Κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, επιθυμία των επιχειρηματικών ομίλων.

Ένας στους δύο συναδέλφους αδυνατεί να πληρώσει τα τελευταία χρόνια τις ασφαλιστικές εισφορές του. Ανασφάλιστοι θεωρούνται αυτοί και τα μέλη των οικογενειών τους.

Μας δημιουργούν χρέη και μας οδηγούν στη λαιμητόμο με τη νέα υπηρεσία της Ε.Ε. το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ). Ο ΟΑΕΕ δια μέσου του ΚΕΑΟ, απαιτεί εντός εικοσαημέρου εξόφληση ή ρύθμιση οφειλών, διαφορετικά θα προχωρήσει σε αναγκαστική είσπραξη. Ήδη έχει στείλει σημειώματα σε πάνω από 100.000 συναδέλφους. Λένε ότι με κατάθεση 50 ευρώ σταματά η κατάσχεση-ΛΕΝΕ ΨΕΜΜΑΤΑ-Φοβούνται τον ξεσηκωμό και σε θέλουν να δεχτείς απαθής το τέλος σου.

ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ-ΠΑΡΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΧΕΡΙΑ-

Οι ηγεσίες των ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ έχουν από χρόνια αποδεχτεί την ουσία των μέτρων που μας αφανίζουν

Την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου καλούμε όλους τους συναδέλφους στη μεγάλη κινητοποίηση της ΠΑΣΕΒΕ στις 9.00 το πρωί στο ΚΕΑΟ, Βαλαωρίτου 38, ενάντια στα χρέη που μας δημιούργησαν, ενάντια στις απειλές και τις κατασχέσεις του ΚΕΑΟ.

Απαιτούμε:

·         Κατάργηση του ΚΕΑΟ για χρέη στον ΟΑΕΕ.

·         Αποποινικοποίηση των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, κατάργηση των αντίστοιχων νόμων.

·         Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, το Δημόσιο και τις τράπεζες. Κεφαλαιοποίηση των χρεών, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη.

·         ΚΟΥΡΕΜΑ των χρεών των αυτοαπασχολούμενων προς τις τράπεζες, από τα δάνεια που έχουν πάρει, με όριο 30% γι' αυτούς που έχουν την επιχείρησή τους, 50% γι' αυτούς που έχουν βάλει λουκέτο και μέχρι 300 χιλιάδες ευρώ το δάνειο.

·         Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας. Αναστολή των κατασχέσεων επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών.

·         Μακρόχρονη ρύθμιση, με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.

·         Ανανέωση όλων των βιβλιαρίων ασθενείας ανεξαρτήτως χρεών.

·         Κατάργηση του ν. 4110/2013 (κατάργηση αφορολόγητου, 26% φορολογία από το πρώτο ευρώ), του τέλους επιτηδεύματος για εισοδήματα μέχρι 20.400 ευρώ».

       ΤΕΤΑΡΤΗ  1 ΟΚΤΩΒΡΗ  ώρα  9.00π.μ. Διαμαρτυρόμαστε     στο  ΚΕΑΟ,   Βαλαωρίτου  38