Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Ομάδα Γυναικών Νάουσας της ΟΓΕ: Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην κινητοποίηση των αγροτών

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην κινητοποίηση των αγροτών τη Δευτέρα 25 Αυγούστου στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία Καρατάσου στη Νάουσα απευθύνει η Ομάδα Γυναικών Νάουσας της ΟΓΕ.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Η Ομάδα Γυναικών Νάουσας της ΟΓΕ χαιρετίζει την αγωνιστική κινητοποίηση της ΠΑΣΥ και της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, της φτωχής αγροτιάς. Είναι και δικός μας αγώνας, καθώς τα προβλήματα της φτωχής αγροτιάς αφορούν κάθε γυναίκα του αγροτικού νοικοκυριού, είτε η ίδια είναι αγρότισσα είτε όχι, κάθε γυναίκα της λαϊκής οικογένειας που έχει ανάγκη από φθηνά και ποιοτικά αγροτικά προϊόντα.
Οι γυναίκες της ΟΓΕ μέσα από τη Κοινωνική Συμμαχία αντιπαλεύουμε την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων. Φέτος οι αγρότες της περιοχής μας βρίσκονται σε δεινή θέση εξαιτίας αυτή της πολιτικής. Το εμπάργκο της Ρωσίας ισοπέδωσε και την τελευταία ελπίδα αναπλήρωσης του χαμένου εισοδήματός τους από το χαλάζι και τις βροχές.
Καλούμε εσένα αγρότισσα που βιώνεις με τον πιο βάρβαρο τρόπο τη συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος, την αύξηση της φορολογίας, τις μειώσεις στις αγροτικές συντάξεις.
Καλούμε εσένα εργαζόμενη, που φέτος θα κάνεις λιγότερα μεροκάματα, που ούτε βιβλιάριο ασθενείας δε θα μπορέσεις να θεωρήσεις. Εσένα που το εισόδημα σου έχει ήδη πληγεί από τι μειώσεις στα μεροκάματα και στο ταμείο ανεργίας.
Σε καλούμε να σηκώσεις το ανάστημά σου, να σπάσεις τις αλυσίδες του φόβου και της μοιρολατρίας. Να μπεις στον αγώνα δίπλα στον αγρότη άντρα, αδερφό, πατέρα, γιο σου, ενάντια στους εκμεταλλευτές του μόχθου σου, την ΕΕ, την κυβέρνηση και τα μονοπώλια, ενάντια στην καταστολή και την τρομοκρατία. Να διεκδικήσεις η ελληνική κυβέρνηση να διαχωρίσει τη θέση της από τις κυρώσεις της ΕΕ και άμεσα να αναπληρώσει το χαμένο εισόδημα των αγροτών. Να οργανωθείς στους αγροτικούς συλλόγους της περιοχής σου. Να ενισχύσεις την ΠΑΣΥ αλλά και το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, την ΟΓΕ.
Με την οργανωμένη πάλη και τη δική σου συμμετοχή σε αυτή, με αποφασιστικότητα, επιμονή και πίστη στη δύναμη του αγώνα μας μπορούμε να σταματήσουμε τα καταστροφικά μέτρα που παίρνουν και να ανατρέψουμε όσα σχεδιάζουν. Μπορούμε να ανοίξουμε το δρόμο για την κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, όπου ισότιμα άντρες και γυναίκες του μόχθου θα κάνουμε κουμάντο στον πλούτο που παράγουμε.
Καμιά μόνη της. Οργανωμένα αντιπαλεύουμε τους εκμεταλλευτές του μόχθου μας.»
902.gr