Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Ιωάννινα: Κινητοποίηση των κτηνοτρόφων στις 27 Αυγούστου

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στα Ιωάννινα την Τετάρτη 27 Αυγούστου καλεί ο Αγροτικός Σύλλογος Ζίτσας για τα δραματικά προβλήματα των κτηνοτρόφων. Το σημείο συνάντησης θα είναι στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων στις 11 το πρωί.
Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας και στη Περιφέρεια Ηπείρου (πρώην Νομαρχία).
Για την προετοιμασία της κινητοποίησης το ΔΣ του Συλλόγου έχει ξεκινήσει περιοδείες και συσκέψεις στα χωριά της περιοχής, η πρώτη από τις οποίες έγινε σήμερα στη Ζίτσα. Αύριο θα γίνει στην Πρωτόπαππα, το Σάββατο στο Πετσάλι, την Κυριακή στο Γκρίμποβο και τη Δευτέρα στα Γραμμενοχώρια και στο Πέραμα.
Σε ανακοίνωση του ο Αγροτικός Σύλλογος Ζίτσας τονίζει ότι «το συνεπές αγροτικό κίνημα (...)  είχε επισημάνει τους κινδύνους που υπάρχουν για τους φτωχούς κτηνοτρόφους κάτω από τις εντολές της Ε.Ε για τον αποχαρακτηρισμό των βοσκότοπων (σχέδιο δράσης για τα βοσκοτόπια). Υπογραμίζει τις ευθύνες  ΠΑΣΕΓΕΣ - ΓΕΣΑΣΕ – ΣΥΔΑΣΕ – ΕΝΩΣΕΙΣ, συγκυβέρνησης και κομμάτων του ευρωμονόδρομου που σήμερα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και καλεί τους κτηνοτρόφους να τους γυρίσουν την πλάτη και να βγάλουν συμπεράσματα 
 Διαβάστε στο συνημμένο την ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Ζίτσας

902.gr