Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην πανεργατική, πανελλαδική απεργία της Τετάρτης 9 Απρίλη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα απευθύνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών.
Στη σχετική ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων αναφέρει:
«ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΜΕ;
ΓΙΑΤΙ είμαστε χωρίς Συλλογική Σύμβαση από το 2010 εξαιτίας των αντιλαϊκών νόμων των προηγούμενων κυβερνήσεων και της αδιάλλακτης στάσης των εργοδοτικών οργανώσεων (ΣΕΒ κλπ).
ΓΙΑΤΙ και στον κλάδο μας η ανεργία τσακίζει.
ΓΙΑΤΙ οι συμβάσεις ομηρίας ορισμένου χρόνου, οι ελαστικές - ευέλικτες σχέσεις εργασίας, με λιγοστά χρήματα επεκτείνονται συνεχώς. Η μη εξόφληση των δεδουλευμένων, τα 12ωρα τείνουν να γίνουν κανόνας στον εργασιακό τούτο μεσαίωνα. Ο όγκος και ο φόρτος εργασίας πλέον είναι ανυπόφορος και οι επαγγελματικές ασθένειες θερίζουν.
ΓΙΑΤΙ οι μεγάλες ελεγκτικές και λογιστικές εταιρείες συνεχώς αυξάνουν τα κέρδη τους, ενώ ταυτόχρονα αυξάνονται οι εργαζόμενοι στον κλάδο μας που δεν έχουν ρεύμα και νερό.
ΓΙΑΤΙ με τη συνεργασία κυβέρνησης - Οικονομικού Επιμελητηρίου, στη βάση των κατευθύνσεων της ΕΕ, δρομολογείται και στον κλάδο μας η κατάργηση των όποιων επαγγελματικών δικαιωμάτων έχουν απομείνει, ο αποκλεισμός χιλιάδων εργαζομένων, ανέργων, αυτοαπασχολουμένων μέσω της απελευθέρωσης, του κώδικα δεοντολογίας, της πιστοποίησης, των εξετάσεων, των χαρατσιών ανανέωσης των αδειών κλπ.
ΓΙΑΤΙ μέσω της φορολογικής πολιτικής συρρικνώνεται δραματικά το ήδη πενιχρό μας εισόδημα.
(...) ΜΠΟΡΟΥΜΕ να τους σταματήσουμε, όταν το «φτάνει πια, δεν αντέχουμε» γίνει σύνθημα αγώνα και οργάνωσης σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά. Όταν η κυβέρνηση και οι εργοδότες μάς βρουν μπροστά τους οργανωμένους και αποφασισμένους.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ να απομονώσουμε τις δυνάμεις του παλιού κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ). Έχουν ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση, αποδέχονται τους μισθούς πείνας (υπογραφή μεταξύ ΓΣΕΕ και ΣΕΒ της ΕΓΣΣΕ) συμβάλλουν στον εκφυλισμό του κινήματος, βάζουν πλάτη στην υλοποίηση των αντιλαϊκών επίλογων των κυβερνήσεων.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ να απομονώσουμε τις δυνάμεις του νέου κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού που όλα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και τώρα συνεργάζονται με τις δυνάμεις του παλιού σε μια σειρά από ομοσπονδίες, σωματεία συμβάλλοντας και αυτοί στον εκφυλισμό του κινήματος, στη διάλυση των εργασιών σχέσεων, στις μειώσεις μισθών. Και τώρα μιλάνε για ανασύνταξη του κινήματος! Επιδιώκουν ένα κίνημα δεκανίκι μιας "αριστερής" κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».