Τρίτη 1 Απριλίου 2014

ΠΑΣΕΒΕ:ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ 2ης ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ

Στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας και δράσης της ΠΑΣΕΒΕ συγκεντρώσαμε πολύτιμη πείρα. Στο κέντρο της προσοχής βρίσκεται η ανασύνταξη του κινήματος, η ισχυροποίηση του αντιμονοπωλιακού πόλου στο συνδικαλιστικό κίνημα, η ενίσχυση και ισχυροποίηση της λαϊκής συμμαχίας.

Οι διεκδικήσεις μας έχουν στόχο τον κύριο αντίπαλο, το μεγάλο κεφάλαιο και τις πολιτικές που το στηρίζουν.
Είμαστε αισιόδοξοι γιατί ξέρουμε ότι ο αγώνας μπορεί να έχει αποτελέσματα
Στη διακήρυξή της η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση των ΕΒΕ (διαβάστε όλη τη διακήρυξη παρακάτω) σημειώνει ότι ξεκαθάρισε από την
αρχή πως αντίπαλός της είναι τα μονοπώλια και η ΕΕ, βασικοί της σύμμαχοι είναι η εργατική τάξη και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, η φτωχή αγροτιά και το αντιμονοπωλιακό της κίνημα. Τα εργαλεία που είναι απαραίτητα είναι η συσπείρωση περισσότερων αυτοαπασχολούμενων στα σωματεία, η ζωντανή λειτουργία και δράση των σωματείων, η ενεργός συμμετοχή. Ο αγώνας κόντρα στη μοιρολατρία και το στείρο ατομισμό που μας επιβάλλουν. Η προοπτική είναι ένας άλλος δρόμος ανάπτυξης, χωρίς μονοπώλια και εκμετάλλευση, με το λαό στην εξουσία να διαφεντεύει την τύχη του.
Η ΠΑΣΕΒΕ σημειώνει ότι βασίζεται στη δράση των Σωματείων. Παλεύει για το δυνάμωμα των σωματείων, την ενίσχυση των συλλογικών διαδικασιών, τη συσπείρωση περισσότερων αυτοαπασχολούμενων στην οργανωμένη πάλη, την ανάπτυξη της αντιμονοπωλιακής συνείδησης. Επιδιώκει την αναζωογόνηση των τοπικών Ενώσεων ΕΒΕ, που είναι η πιο κατάλληλη μορφή συνδικαλιστικής συσπείρωσης των αυτοαπασχολούμενων σε τοπικό επίπεδο.
Καλεί σε αντίσταση στα μέτρα που εξαγγέλλονται, αλλά και αυτά που ήδη έχουν θεσμοθετηθεί και θα υλοποιηθούν το 2014 και τα οποία θα οδηγήσουν μαζικά στο λουκέτο χιλιάδες συναδέλφους.
Παράλληλα υπογραμμίζει ότι η ψήφος στις ευρωεκλογές και τις εκλογές για την ανάδειξη Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων πρέπει να έχει κριτήριο τα προβλήματα και τις αιτίες που τα δημιουργούν, το μέτωπο ενάντια στα μονοπώλια και τις αντιλαϊκές πολιτικές που τα υπηρετούν.
«Οι αυτοαπασχολούμενοι μπορούν να ελπίζουν μόνο στον άλλο δρόμο ανάπτυξης. Έξω από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ. Με μονομερή διαγραφή του χρέους. Με λαϊκή ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής. Με κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό της οικονομίας, που θα παίρνει υπόψη του τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, τις δυνατότητες της επιστήμης, της τεχνολογίας και θα αξιοποιεί τα μέσα, το εργατικό δυναμικό και τον πλούτο αυτής της χώρας για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ 2ης ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ