Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Ενισχύθηκαν οι αγωνιστικές δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ μετά τις εκλογές στο Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί του Ηρακλείου Κρήτης


Ενίσχυση της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Ταξί» Ηρακλείου (που συσπειρώνεται στην ΠΑΣΕΒΕ), στις πρόσφατες αρχαιρεσίες στον κλάδο των ταξί, με το 22% που κατέλαβε στη Διοίκηση πήρε μια (1) έδρα, τρεις (3) έδρες στην ΟΕΒΕΝΗ και τρεις (3) στην ΠΟΕΙΑΤΑ. 

Η «Αγωνιστική Συνεργασία Ταξί» Ηρακλείου, για πρώτη φορά έδωσε το «παρών» με δικό της συνδυασμό στις αρχαιρεσίες του σωματείου, καλώντας τους συναδέλφους ταξιτζήδες να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να ανασυγκροτήσουν το σωματείο σε αγωνιστική, αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση. Κόντρα στην κυβερνητική πολιτική που σχεδιάζει και υλοποιεί νέα μέτρα επιδείνωσης της ζωής μας. 


Μέτρα που οδηγούν χιλιάδες εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους στην ανέχεια, στη μιζέρια και την ανεργία. Την ώρα που οι φόροι και τα χαράτσια, σε συνδυασμό με την αναδουλειά, μας πνίγουν. 

Την ώρα που οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούμε να πληρώσουμε τον ΟΑΕΕ και είμαστε χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη, η κυβέρνηση προχωράει σε κατασχέσεις και ετοιμάζει στρατόπεδα – φυλακές για χιλιάδες οφειλέτες. Μοναδική προοπτική και για τους αυτοαπασχολούμενους στα ΤΑΞΙ σε αντίθεση με την κακοπληρωμένη δουλειά και τη φτώχεια που τους καταδικάζει το σημερινό σύστημα, είναι ο αγώνας για άλλο δρόμο ανάπτυξης της κοινωνίας και της οικονομίας, χωρίς μονοπώλια. 

Σε ανακοίνωση τους οι συνάδελφοι της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Ταξί» σημειώνουν: «Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συνεχίσουμε στον ίδιο αγωνιστικό δρόμο, που ακολουθήσαμε στις απεργίες και μετά, να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, να παραμερίσουμε τις συμβιβασμένες ηγεσίες. 

Παλεύουμε για την κατάργηση των νόμων που διαλύουν τη δουλειά μας. Η πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ και στο θέμα της απελευθέρωσης και σε όλα τα ζητήματα δεν διορθώνεται. 

Μόνο ανατρέπεται»