Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ:Οργάνωση της πάλης για την αντιμετώπιση παλιών και νέων μέτρων

Η εκλογική Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας (ΟΕΣΠ και ΝΕ), πραγματοποιήθηκε στις 18 και 19 Νοέμβρη 2017.
Οι δυνάμεις του συμβιβασμένου παλιού και νέου συνδικαλισμού, μέσα σε ένα κλίμα νοθείας
προσπάθησαν να αλλοιώσουν τους συσχετισμούς που υπάρχουν στην Ομοσπονδία, ενέγραψαν σωματεία την τελευταία στιγμή, χωρίς απόφαση του ΔΣ και αγνόησαν τις καταγγελίες που έγιναν για διπλοψηφίες σε μια σειρά συλλόγους. Οι παραπάνω δυνάμεις, τόσο στην ΟΕΣΠ και ΝΕ όσο και στην ΕΣΕΕ, είναι αυτές που στήριξαν όλες τις προηγούμενες κυβερνητικές πολιτικές και τώρα στηρίζουν τις πολιτικές της συγκυβέρνησης, που εξαφανίζουν τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ υπέρ των μονοπωλίων και των δορυφόρων τους. Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι κατέβηκαν σε ενιαίο ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κ.λπ., σαν δήθεν «Ανεξάρτητοι» με 85 υποψήφιους και κατάφεραν να πάρουν μόλις 75 ψήφους.
Η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων (ΑΣΕ), που εκφράζει τα συμφέροντα των μικρών και αυτοαπασχολούμενων, καταδίκασε αυτές τις πρακτικές, αλλά και έβαλε τη συνεπή αγωνιστική γραμμή για την ανάπτυξη των αγώνων πάνω στα προβλήματα που τους απασχολούν, (φορολογικό, ασφαλιστικό, κόκκινα δάνεια, Κυριακή αργία κ.λπ.). Διπλασίασε τις δυνάμεις της και κατάφερε να εκλέξει δύο μέλη στη Διοίκηση της Ομοσπονδίας, από ένα που είχε και δέκα αντιπρόσωπους για το συνέδριο της ΕΣΕΕ, από τέσσερις που είχε.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΑΣΕ, «οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της ΑΣΕ είναι στην υπηρεσία των συναδέλφων για την διεκδίκηση των προβλημάτων μας σε αγωνιστική αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση. Η ΑΣΕ στέλνει αγωνιστικό χαιρετισμό στους συναδέλφους που συστρατεύθηκαν και στήριξαν το ψηφοδέλτιό μας και τους καλούμε σε αγωνιστική επαγρύπνηση: Να οργανώσουμε την πάλη μας μέσα από τους συλλόγους για να αντιμετωπίσουμε τα παλιά μέτρα που έχουν εφαρμοστεί εις βάρος μας και τα καινούρια που φέρνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την τρίτη αξιολόγηση. Δεν περιμένουμε τίποτα από την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας, που ήταν και παραμένει σε αντιδραστική κατεύθυνση».

902.gr