Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ «Ο αγώνας του λαού το δρόμο θα σας φράξει» (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Με οδηγό το σύνθημα «Ο αγώνας του λαού το δρόμο θα σας φράξει», οι συνταξιούχοι της Κεντρικής Μακεδονίας έστειλαν χτες ισχυρό μήνυμα συνέχισης του αγώνα ενάντια στην αντιασφαλιστική πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ, που τους σπρώχνει στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Στη συγκέντρωση που έγινε στη Θεσσαλονίκη, στο Αγαλμα Βενιζέλου, αντάμωσαν συνταξιούχοι που έφτασαν με τα σωματεία τους από όλους τους νομούς της περιοχής. Με τα πανό τους και τα συνθήματά τους πρόβαλαν τις διεκδικήσεις τους για την υπεράσπιση της ζωής συνολικά των εργατικών - λαϊκών οικογενειών.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο οποίος μετέφερε μήνυμα αισιοδοξίας από όλες τις συνταξιουχικές συγκεντρώσεις που έγιναν στις άλλες περιοχές της χώρας. Οπως τόνισε, «οι συνταξιούχοι πιο μαζικά συμμετέχουν, πιο αποφασιστικά. Αυτό αποτελεί καλή παρακαταθήκη, αλλά δεν αρκεί. Πρέπει να δυναμώσουμε ακόμη πιο αποφασιστικά τους αγώνες, να τους δείξουμε ότι δεν πάει άλλο, ότι δεν θα επιτρέψουμε οι συντάξεις μας, για τις οποίες πληρώσαμε μια ζωή, να γίνουν προνοιακά βοηθήματα. (...) Η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει το δρόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων, της ίδιας πολιτικής, που την πληρώσαμε με αίμα. (...) Δεν μπορεί να προχωρήσει άλλο έτσι η κοινωνία, αν ο πλούτος που παράγεται από εκείνους που παράγεται δεν ικανοποιεί τις δικές τους ανάγκες».
Χαιρετισμό απηύθυναν στη συγκέντρωση ο Χρήστος Σαλονικιός,πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ «Η Ενότητα», η Εύη Χαρακλειά, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Δημοσίου Θεσσαλονίκης, η Σούλα Αξιώτη, μέλος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Δημοσίου, ο Χρήστος Κολοβός, οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ και ο Χαράλαμπος Γκόγκας, εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Δημοσίου.
Ακολούθησε μαχητική πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου οι συνταξιούχοι αντάμωσαν με τα «εγγόνια» τους, τους φοιτητές που διαδήλωναν για το δικαίωμα στα δωρεάν συγγράμματα. Μέσα από το σύνθημα «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι επίθεση και πάλη», ανέδειξαν την ανάγκη να δυναμώσει ο κοινός αγώνας εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων, νέων και γυναικών, για να μπει τέλος στην πολιτική που θυσιάζει τη ζωή και τα δικαιώματά τους, στο βωμό της καπιταλιστικής κερδοφορίας.