Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017

ΠΑΣΕΒΕ:Συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών την Τετάρτη 1 Νοέμβρη

Συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών την Τετάρτη 1 Νοέμβρη στις 9 π.μ. διοργανώνουν τα κλαδικά Σωματεία Υδραυλικών, Ηλεκτρολόγων, Ξυλουργών και Μετάλλου, «εγκαινιάζοντας» το αγωνιστικό δεκαήμερο δράσης των αυτοαπασχολούμενων που διοργανώνουν πανελλαδικά οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ.
Στην κινητοποίηση καλεί με ανακοίνωσή της και η Ένωση Σνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών και Περιχώρων.
Σε κινητοποίηση στο υπουργείο Οικονομικών, την ίδια μέρα και ώρα, καλούν και εργατικά συνδικάτα της Αττικής, στο πλαίσιο της πάλης ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών και καταθέσεων εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών.
Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού είναι για την Κυριακή 5 Νοέμβρη, με κλείσιμο των καταστημάτων και άλλες δράσεις για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας.
Αγωνιστική κινητοποίηση, ενάντια στον αφανισμό των μικρών και αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις, διοργανώνει και η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ, την ίδια μέρα στις 6 μ.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου
Η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ με ανακοίνωσή της καλεί τους αυτοαπασχολούμενους να δώσουν αγωνιστικό «παρών» στις αγωνιστικές δράσεις, υπογραμμίζοντας: «Με παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα χτίζουν την ανάκαμψη, τσακίζουν τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου (...) Είναι δική σου υπόθεση να πυκνώσουν οι γραμμές του αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ, που μας οδηγεί συντεταγμένα στη γενικευμένη ανασφάλεια, στα χρέη και τα λουκέτα. Μαζικοποιώντας τα σωματεία μας, παίρνοντας αγωνιστικές αποφάσεις, μπορούμε να ορθώσουμε εμπόδια».
Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί τους αυτοαπασχολούμενους να μη συμβιβαστούν με τον εφιάλτη των καθημερινών χρεών. Διεκδικεί: Ένταξη των αυτοαπασχολούμενων στο αφορολόγητο. Τέρμα στη φοροληστεία από το πρώτο ευρώ. Τέρμα στις κατασχέσεις και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Τέρμα στις νέες περικοπές σε συντάξεις - παροχές - επιδόματα.