Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κ.Μακεδονίας:Κάλεσμα για συμμετοχή στην κινητοποίηση των εκπαιδευτικών αύριο στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης

H Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καλεί τους γονείς να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση των ΕΛΜΕ, των Συλλόγων Εκπαιδευτικών ΠΕ, του ΣΕΕΠΕΑ Κ. και Δ. Μακεδονίας και της Ομοσπονδίας Γονέων Κ. Μακεδονίας στις 29 Σεπτέμβρη, στη 1 μ.μ., στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.
Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία αναφέρει:
«Για μια ακόμα χρονιά, παρά τις διαβεβαιώσεις για την επιστροφή στην "κανονικότητα" από την κυβέρνηση, παρά τις υποσχέσεις για μόνιμους διορισμούς, βλέπουμε κενά στα σχολεία, ειδικότητες που περιμένουμε να έρθουν και προσπάθεια να καλυφθούν τα κενά με μετακινήσεις εκπαιδευτικών από το ένα σχολειό στο άλλο για να εξοικονομηθούν έτσι εκπαιδευτικοί. Επιμένουμε στο δίκαιο αίτημα για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. 
Οι γονείς δεν μπορούμε να περιμένουμε 
Συμπαρατασσόμαστε στους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που και φέτος η κυβέρνηση τους οδηγεί στην ανεργία, επεκτείνοντας τις περικοπές προσωπικού μέσα από τις αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα, την κατάργηση ολιγομελών τμημάτων και κατευθύνσεων.  
 Απαιτούμε: 
  • Κανένας εκπαιδευτικός αναπληρωτής - συμβασιούχος να μην απολυθεί.
  • Κάλυψη όλων των κενών τώρα με τις αντίστοιχες ειδικότητες.
  • Να ξεκινήσει άμεσα η πρόσθετη διδακτική στήριξη και η ενισχυτική διδασκαλία. 
  • Υπεύθυνος δάσκαλος ανά 50 μαθητές στο Ολοήμερο.
  • Να λειτουργήσουν παντού και άμεσα τα αναγκαία τμήματα ένταξης και οι τάξεις υποδοχής.
  • Κάλυψη με παράλληλη στήριξη των 5.000 μαθητών που έχουν γνωμάτευση. Ένας εκπαιδευτικός ανά μαθητή. 
Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τις συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων, την ανυπαρξία μόνιμου εκπαιδευτικού στο ολοήμερο, τη λειψή παρουσία ειδικοτήτων (Εικαστικά, Μουσική) ακόμα και γυμναστών ώστε να λειτουργούν τα σχολεία σε σταθερό ωράριο αποτελεί τροχοπέδη στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη του μαθητή για να έχει ολοκληρωμένη γνώση. Οι γονείς αναγκάζονται να αλλάζουν το πρόγραμμα τους για να μπορέσουν να είναι κοντά στα παιδιά.
Οι γονείς έχουν ανάγκη μόνιμο εκπαιδευτικό που θα τον γνωρίζουν από την αρχή της χρονιάς και όχι αναπληρωτές που έρχονται το Δεκέμβριο.
Ειδικά στην Ειδική Αγωγή, αυτή η κατάσταση παίρνει χαρακτηριστικά βαρβαρότητας απέναντι στα παιδιά με ελλείψεις στο βοηθητικό προσωπικό και τεράστια κενά στους εκπαιδευτικούς στα Ειδικά Σχολεία. 
  • Απαιτούμε  άμεσα να πραγματοποιηθούν οι 30.000 διορισμοί μόνιμου προσωπικού στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, έτσι ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας. 
Συμμετέχουμε μαζικά στις κινητοποιήσεις των ΕΛΜΕ και των ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕ στις 29 Σεπτεμβρίου 2017, στη 1 μ.μ., στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης».