Κυριακή 15 Απριλίου 2018

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΕΒΕ-ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ:Κάλεσμα σε σύσκεψη στην αίθουσα της ΓΣΕΒΕΕ αύριο 16 Απρίλη

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη σύσκεψη Σωματείων και Ομοσπονδιών ΕΒΕ και Αυτοαπασχολουμένων, που διοργανώνουν τη Δευτέρα 16 Απρίλη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα της ΓΣΕΒΕΕ (Καποδιστρίου 24, 3ος όροφος), απευθύνουν Ομοσπονδίες Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων και Αυτοαπασχολουμένων.

Θέματα της σύσκεψης είναι η οργάνωση της πάλης ενάντια στα χρέη, τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς, η διεκδίκηση αφορολόγητου ορίου και για τους αυτοαπασχολούμενους και η προετοιμασία της συμμετοχής στο γιορτασμό της 1ης Μάη.
Οι Ομοσπονδίες των ΕΒΕ στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής:
«Η επίθεση στο εισόδημα, η φοροληστεία, οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί έχουν οδηγήσει πολλούς από εμάς στα όρια της χρεοκοπίας.
Η κυβέρνηση υλοποιεί με συνέπεια την πολιτική που μας αφανίζει. Την 1η Μάη ξεκινά τη διαδικασία των πλειστηριασμών για χρέη στο Δημόσιο.
Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ ασχολούνται με την "ανάπτυξη" που έρχεται για ένα κομμάτι μεσαίων και μεγάλων επιχειρηματιών, αδιαφορώντας για τις χιλιάδες των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ που πνίγονται στα χρέη και απειλούνται με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.
Τώρα είναι ανάγκη να δυναμώσει η πάλη και η διεκδίκηση.
Τώρα είναι η ώρα το συνδικαλιστικό κίνημα να οργανώσει την πάλη και να προβάλει τα άμεσα αιτήματα για την προστασία από τις κατασχέσεις, τη διεκδίκηση αφορολόγητου, τη διαγραφή χρεών κλπ.».
Οι Ομοσπονδίες που καλούν στη σύσκεψη είναι:
Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών - Βιβλιοχαρτοπωλών, Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου, Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Ελαφρών Φορτηγών ΔΧ, Ομοσπονδία Βιοτεχνών Υποδηματοποιών Ελλάδας, Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ.