Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

ΠΑΣΕΒΕ:Να αποσυρθεί η τροπολογία που χειροτερεύει τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση και ανανέωση της ασφαλιστικής ικανότητας

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κατέθεσε στις 14 Μάρτη και την ψήφισε αμέσως, τροπολογία που χειροτερεύει τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση και ανανέωση της ασφαλιστικής ικανότητας. Είναι το καινούριο “δώρο” που έφερε η κυβέρνηση, Πάσχα έρχεται, στους αυτοαπασχολούμενους. Πάει χέρι - χέρι με τη “δίκαιη ανάπτυξη” και την αυγουστιάτικη “οριστική έξοδό μας” από τα μνημόνια.
Η τροπολογία:

  • Αυξάνει από 2 σε 3 μήνες την περίοδο που πρέπει να είναι ασφαλισμένος ο αυτοαπασχολούμενος για να έχει ασφαλιστική κάλυψη και περίθαλψη.
  • Θέτει ως απαραίτητη προϋπόθεση να μην υπάρχουν οφειλές στο ταμείο ή να τηρείται η όποια ρύθμιση έχει κάνει.
  • Δυσχεραίνει τις προϋποθέσεις των ασφαλισμένων του πρώην ΟΑΕΕ από 30 έως 61 χρονών που έχουν κλείσει, να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Η Πανελλαδική Γραμματεία καλεί Ομοσπονδίες και Σωματεία να πάρουν θέση. Να καταδικάσουν την κυβερνητική πολιτική και να απαιτήσουν με όλους τους τρόπους την άμεση κατάργηση της προκλητικής τροπολογίας. Παράλληλα, να παλέψουν και να διεκδικήσουν:
  • Άμεση απόσυρση της νομοθετικής ρύθμισης που αυστηροποιεί το πλαίσιο χορήγησης ασφαλιστικής ικανότητας για τους αυτοαπασχολούμενους.
  • Αποσύνδεση των ασφαλιστικών οφειλών από την πρόσβαση σε παροχές υγείας- πρόνοιας περίθαλψης. Δωρεάν πρόσβαση για όλους τους αυτοαπασχολούμενους και τις οικογένειές τους σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Κατάργηση της εισφοράς για τον κλάδο της υγείας.
  • Υγεία-Πρόνοια ενιαία, αποκλειστικά δημόσια και απολύτως δωρεάν για όλο το λαό. Πλήρη και επαρκής χρηματοδότηση όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας - Πρόνοιας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.  
Να ανακληθεί τώρα η απαράδεκτη τροπολογία!».