Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ:Με παρέμβαση στη ΔΕΗ πέτυχαν την επανασύνδεση ρεύματος μικροαυτοαπασχολούμενης

παρέμβαση για την επανασύνδεση ρεύματος στη ΔΕΗ Λάρισας
Παρέμβαση ενάντια στις διακοπές ρεύματος της ΔΕΗ σε μικρούς εμπόρους, αυτοαπασχολούμενους και λαϊκά νοικοκυριά, οι οποίες έχουν πάρει τις τελευταίες μέρες χαρακτηριστικά πογκρόμ, πραγματοποίησε αντιπροσωπεία συνδικαλιστών και μελών του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας και της Γραμματείας Λάρισας της ΠΑΣΕΒΕ, την
Πέμπτη 27 Απρίλη στα γραφεία της ΔΕΗ, στη Λάρισα.
Με αφορμή τη διακοπή του ρεύματος λόγω χρεών σε μικρομάγαζο αυτοαπασχολούμενης, μέλους του Εμπορικού Συλλόγου, που η ΔΕΗ της ζητούσε εκβιαστικά να καταβάλει άμεσα 730 ευρώ για την επανασύνδεση και με κίνδυνο ολικής καταστροφής των ευπαθών προϊόντων που διατηρεί στα ψυγεία. Με άμεση κινητοποίηση και παρέμβαση η αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών της ΠΑΣΕΒΕ εξέφρασε τη διαμαρτυρία της στους προϊσταμένους της ΔΕΗ και της ΔΕΔΔΗΕ, καταφέρνοντας την επανασύνδεση του ρεύματος και το νέο διακανονισμό της οφειλής.
Η Γραμματεία Λάρισας της ΠΑΣΕΒΕ καταγγέλλει τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία αξιοποιεί τη χιλιοειπωμένη επιχειρηματολογία περί «μπαταχτσήδων» και ετοιμάζει νέες αυξήσεις στα τιμολόγια των μικρών εμπόρων και των λαϊκών νοικοκυριών, με πρόσχημα τα ελλείμματα της ΔΕΗ. Απ’ την άλλη οι μεγάλες επιχειρήσεις λαμβάνουν γενναιόδωρες «εγγυημένες τιμές» για το ρεύμα που παράγουν από τα φωτοβολταϊκά και τις ανεμογεννήτριες, αγοράζουν φθηνό το ρεύμα στις δημοπρασίες και το πωλούν σε πολλαπλάσιες τιμές, μεγαλοοφειλέτες συσσωρεύουν ανενόχλητοι χρέη εκατομμυρίων ευρώ. Παράλληλα διευρύνονται και οι κάθε είδους εκπτώσεις και μειώσεις στη φορολογία και στις χρεώσεις για τη λεγόμενη «ενεργοβόρο» βιομηχανία και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Την ίδια στιγμή χιλιάδες είναι οι καταχρεωμένοι συνάδελφοι, τα λουκέτα, αυτοί που προσπαθούν νύχτα-μέρα να εξασφαλίσουν ένα στοιχειώδες εισόδημα για τις βασικές ανάγκες των οικογενειών τους. Ίδια αδιέξοδα βιώνουν καθημερινά και οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η φτωχή αγροτιά.
Η Γραμματεία Λάρισας της ΠΑΣΕΒΕ απευθύνει πλατύ κάλεσμα σε όλα τα σωματεία των αυτοαπασχολούμενων να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με την εργατική τάξη και τη φτωχή αγροτιά ενάντια στον κοινό αντίπαλο, το μεγάλο κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που υπηρετούν τα συμφέροντά του, την ΕΕ. Να δυναμώσει η αλληλεγγύη μέσα από τη δράση των σωματείων και των Λαϊκών Επιτροπών στις γειτονιές σε κάθε εργατοϋπάλληλο, φτωχό αγρότη, μικρομαγαζάτορα, κάθε γυναίκα και άνεργο που χτυπιέται από αυτή την απάνθρωπη πολιτική. Όλοι στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας στις 10 το πρωί στην κεντρική πλατεία (προσυγκέντρωση στις 9.30 στο Επιμελητήριο Λάρισας).
Παράλληλα διεκδικεί:
  • Καμία διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στα λαϊκά σπίτια. Απαγόρευση της διακοπής της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες.
  • Διεύρυνση του μέτρου του κοινωνικού τιμολογίου στην κάλυψη των αναγκών της λαϊκής οικογένειας. Να μπουν στη ρύθμιση των 36 δόσεων όλα τα λαϊκά νοικοκυριά χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Δραστική μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ. Να καταργηθούν όλοι οι φόροι στα τιμολόγια.