Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017

Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ:Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας


H Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ θα πραγματοποιήσει εκδήλωση τιμώντας την ιστορική επέτειο της 8ης του Μάρτη για την ισοτιμία της γυναίκας, την κοινωνική ισότητα, την Τετάρτη 22 Μάρτη,στα γραφεία συνταξιούχων ΟΑΕΕ, στις 7μμ

160 χρόνια μετά τις διεκδικήσεις των εργατριών στα ραφτάδικα και τα
υφαντουργεία της Νέας Υόρκης, η ανάγκη να αγωνιστούμε για τα δικαιώματα των γυναικών στην εργασία, την υγεία, τη μητρότητα, τη μόρφωση, τον ελεύθερο χρόνο, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ και πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας.

Σήμερα, με βάση την επιστήμη και την τεχνολογία, υπάρχει η δυνατότητα να καλύπτονται όλες οι σύγχρονες ανάγκες της γυναίκας και του λαού, αρκεί να μη σκύψουμε το κεφάλι μπρος στη βαρβαρότητα. Να παλέψουμε μαζί με τους τους άντρες συναδέλφους μας για ανάκτηση των απωλειών, για πλήρη δικαιώματα.

Οι αυτοαπασχολούμενες  συνθλίβονται κάτω από το βάρος των συσσωρευμένων χρεών, των απειλών κατάσχεσης, της φοροληστείας, της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας, της μείωσης συντάξεων και επιδομάτων, της ανασφάλιστης δουλειάς και της ανεργίας. Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια, έχουν βιώσει στο πετσί τους τις πολιτικές «ισότητας» της ΕΕ, με περικοπές και κατάργηση όσων είχαν κατακτηθεί με τους αγώνες των γυναικών όλα τα προηγούμενα χρόνια. 


Η 8η Μάρτη μας δείχνει τον δρόμο! Εμπρός για το δικαίωμα όλων των γυναικών στην εργασία, στη μητρότητα, στον ελεύθερο χρόνο!