Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

ΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ:Κινητοποιήσεις σε όλες τις πόλεις(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δυναμική κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Οικονομικών στην Αθήνα πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης αυτοαπασχολούμενοι και μικροί επαγγελματοβιοτέχνες ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ για τη  Μέρα Πανελλαδικής Δράσης ενάντια στη φοροληστεία.
Το πανό της ΠΑΣΕΒΕ έγραφε 
«Τέρμα στα χαράτσια και στη φοροληστεία, δραστική μείωση της φορολογίας για τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ. Να φορολογηθεί τώρα το μεγάλο κεφάλαιο».
Στην κινητοποίηση συμμετείχε και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, με το πανό της να αναγράφει: «Απαιτούμε αφορολόγητο όριο για όλους τους αυτοαπασχολούμενους. Αγωνιζόμαστε ενάντια στη φοροληστεία, στις κατασχέσεις, στα λουκέτα, στη φτώχεια, στην ανεργία». 
Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα όπως «Αυτά τα μέτρα αυτή η πολιτική των μονοπωλίων είναι εντολή» και «Λιτότητα, ακρίβεια, ανεργία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία».
Ανάλογες παρεμβάσεις γίνονται και έξω από εφορίες. Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών συναντήθηκε με το διευθυντή του γραφείου του υπουργού, στον οποίο κατέθεσαν και το υπόμνημά τους. (Διαβάστε το ΕΔΩ)
Σε ανακοίνωσή της μετά τις σημερινές κινητοποιήσεις η ΟΒΣΑ σημειώνει ότι «διατρανώσαμε την αντίθεση μας με τη πολιτική της κυβέρνησης, που τσακίζει τις ζωές μας, που μας οδηγεί στον αφανισμό και απαιτήσαμε αφορολόγητο όριο για τους α/α, να σταματήσει τώρα η φοροληστεία», ενώ «η κυβέρνηση μας ανακοίνωσε, ότι θα συνεχίσει στην ίδια ρώτα που έχει τραβήξει μέχρι σήμερα και ότι δεσμεύεται από τις αποφάσεις της. Εμπαίζουν τους αυτοαπασχολούμενους ότι δήθεν παίρνουν μέτρα που τους ανακουφίζουν, ενώ στη πραγματικότητα είναι εκατοντάδες χιλιάδες συνάδελφοι που χρωστάνε, είναι χιλιάδες αυτοί που είναι στα όρια του λουκέτου».
Καταλήγοντας η ΟΒΣΑ, αφού αναφέρει ότι θα συνεχίσει πιο δυναμικά, καλεί τους αυτοαπασχολούμενους να αγκαλιάσουν τις πρωτοβουλίες των σωματείων, να τα δυναμώσουν με τη συμμετοχή τους, να προετοιμάσουν την απάντηση τους, τη μέρα που θα έρθει για κλείσιμο η αξιολόγηση στη Βουλή.

Κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη


Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τις εφορίες Δ,Θ,Ι στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν μικροί αυτοαπασχολούμενοι και επαγγελματοβιοτέχνες της πόλης.
«Αγωνιζόμαστε ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, τη νέα φοροεπιδρομή, την κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας να ζούμε από τη δουλειά μας» έγραφε το πανό της ΠΑΣΕΒΕ στέλνοντας το μήνυμα της κινητοποίησης.
Οι αυτοαπασχολούμενοι φώναζαν συνθήματα όπως «Θέλουνε συναίνεση να πιάσουμε τον πάτο, οργάνωση παντού να 'ρθούν τα πάνω - κάτω»«Όχι στα χαράτσια και τη φοροληστεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία»«Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, με την ΠΑΣΕΒΕ αντίσταση και πάλη», «Με την ΠΑΣΕΒΕ μη μένεις φοβισμένος, ντροπή για τον ΕΒΕ να 'ναι υποταγμένος».
Οι αυτοαπασχολούμενοι κατέθεσαν το ψήφισμά τους στις εφορίες και στη συνέχεια με πορεία έφτασαν στο εργοτάξιο του ΜΕΤΡΟ στην Αγίας Σοφίας καταγγέλλοντας την εντατικοποίηση και τα ελλιπή μέτρα ασφάλειας που είχαν σαν αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας εργαζόμενος.


Παράσταση διαμαρτυρίας στην Πάτρα

Συγκέντρωση στην Α' ΔΟΥ Πατρών πραγματοποίησε η Γραμματεία Πάτρας της ΠΑΣΕΒΕ ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου που εξοντώνει τους αυτοαπασχολούμενους.
«Δεν συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια και την ανέχεια που μας προορίζουν» τονίζει η Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ.

Κινητοποιήσεις σε εφορίες της Αττικής

Κινητοποίηση έξω από την εφορία στη Νέα Ιωνία πραγματοποίησαν η Ένωση ΕΒΕ Ν. Ηρακλείου, η Ένωση ΕΒΕ Μεταμόρφωσης, η Ένωση ΕΒΕ Ν. Ερυθραίας και η Επιτροπή Αγώνα Ν. Ιωνίας απαιτώντας αφορολόγητο όριο για όλους τους αυτοαπασχολούμενους.
Κινητοποίηση έξω από την εφορία Καλλιθέας πραγματοποίησαν οι Ενώσεις Επαγγελματιών - Βιοτεχνών και εμπόρων Καλλιθέας και Αγίου Δημητρίου, η Επιτροπή Αγώνα ΠΑΣΕΒΕ Μοσχάτου - Ταύρου και το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ (παράρτημα Καλλιθέας). Αντιπροσωπεία των φορέων επέδωσε υπόμνημα στη διεύθυνση, ενώ μετέπειτα οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στην αγορά της Καλλιθέας.
Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε και στην εφορία Καισαριανής.


Κινητοποίηση στην Ξάνθη

Παράσταση διαμαρτυρίας στην εφορία της Ξάνθης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης από την Γραμματεία ν. Ξάνθης της ΠΑΣΕΒΕ.
«Απέναντι στα νέα βάρβαρα μέτρα που προωθούνται από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για το κλείσιμο της περίφημης "αξιολόγησης", μοναδικός δρόμος για τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες είναι ο αγώνας σε συμμαχία με τους εργαζόμενους, τη φτωχή αγροτιά, τις γυναίκες και τη νεολαία των λαϊκών οικογενειών, απέναντι στην πολιτική που επιθυμεί να μας ξεκληρίσει και να δώσει "γη και ύδωρ" στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους» τονίζει η Γραμματεία Ξάνθης της ΠΑΣΕΒΕ.
Οι διαδηλωτές παρέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους στη ΔΟΥ της Ξάνθης
 
 

Κινητοποίηση στα Τρίκαλα

Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ Τρικάλων πραγματοποίησαν σήμερα σωματεία και συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στη Γραμματεία Τρικάλων της ΠΑΣΕΒΕ στα πλαίσια της μέρας πανελλαδικής δράσης για τη διεκδίκηση αφορολόγητου ορίου για τους αυτοαπασχολούμενους .
Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων συναντήθηκε με τον προϊστάμενο της ΔΟΥ και του παρέδωσε υπόμνημα με τα αιτήματά μας. Ο ίδιος αποδέχθηκε το υπόμνημα, χαρακτήρισε τα αιτήματά σωστά και δίκαια για την επιβίωση των αυτοαπασχολούμενων.
Σε ανακοίνωση της για την κινητοποίηση η Γραμματεία Τρικάλων της ΠΑΣΕΒΕ σημειώνει:
«Ενώ οι επιπτώσεις από την οικονομική κρίση πνίγουν τα μικρομάγαζα με την αναδουλειά και τα λουκέτα στα μαγαζιά μας, η εξοντωτική φορολόγηση από το πρώτο ευρώ σφίγγει περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό των μικρομεσαίων ΕΒΕ και τα νέα μέτρα θα τσακίσουν ακόμα περισσότερο το ελάχιστο εισόδημά μας.
Η πλειονότητα των αυτοαπασχολούμενων που δηλώνουμε καθαρά κέρδη κάτω των 10.000 ευρώ, καλούμαστε να πληρώσουμε τα μισά σχεδόν στην εφορία και στην ασφάλιση. Αν προσθέσουμε σε αυτά τον ΕΝΦΙΑ και τους άλλους έμμεσους φόρους ο βίος μας γίνεται αβίωτος.
Με τη σημερινή πρωτοβουλία και άλλες που θα ακολουθήσουν θέλουμε να σηματοδοτήσουμε την ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα των αυτοαπασχολούμενων για ζωή με δικαιώματα, την ανάγκη απάντησης στην ανελέητη επίθεση της κυβέρνησης. Οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες να μη συμβιβαστούν με τον καθημερινό εφιάλτη των χρεών και τη μίζερη ζωή που μας ετοιμάζουν. Ξέρουμε πολύ καλά πως η μόνη διέξοδος είναι ο κοινός αγώνας με την εργατική τάξη και τη φτωχή αγροτιά γιατί παρόμοια είναι τα προβλήματα και τα βάσανα και τα προκαλεί ο ίδιος αντίπαλος, οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι και οι κυβερνήσεις που τους υπηρετούν».

Κινητοποίηση στα Χανιά

Κινητοποίηση στην ΔΟΥ Χανίων πραγματοποίησαν ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων και η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων ενάντια στην φοροληστεία.
Αντιπροσωπεία του Εμπορικού Συλλόγου επέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματα τους στον έφορο στο οποίο μεταξύ άλλων ζητούν την αύξηση στο αφορολόγητο όριο στις 20.000 ευρώ κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στην πρώτη κατοικία και κατάργηση της βαριάς φορολογίας από το πρώτο ευρώ.
Οι αγρότες από την μεριά τους προχώρησαν σε μια συμβολική κίνηση αφήνοντας στην είσοδο της ΔΟΥ τρία σακιά με κοπριά αντί για πληρωμή εισοδήματος τονίζοντας ότι συνεχίζουν τον αγώνα τους μαζί με άλλους επαγγελματικούς φορείς.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ