Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

ΟΒΣΑ:Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Περιβάλλοντος για το Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων

Πραγματοποιήθηκε σήμερα από μέλη των διοικήσεων των Σωματείων - μελών της ομοσπονδίας η προγραμματισμένη παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με θέμα την υποχρεωτική εγγραφή στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων.

Σε συνάντηση που έγινε από αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας, τονίσθηκε ότι το χρονικό όριο είναι ασφυκτικό τη στιγμή δε, που η πλειοψηφία των μικρών αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών δεν ήταν ενημερωμένοι από το αρμόδιο υπουργείο για την υποχρεωτική εγγραφή στο Η.Μ.Α.
Τελικά, δόθηκε παράταση για την υποχρεωτική εγγραφή στο Η.Μ.Α. μέχρι και τις 31/5/2017.
Η συγκεκριμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα και τα πρόστιμα που προβλέπονται, σε περίπτωση μη εγγραφής σε αυτή, φανερώνει τον εισπρακτικό χαρακτήρα αυτής της εφαρμογής.
Απαιτούμε:
Να μην υπάρξουν πρόστιμα και κανενός είδους δίωξη για τους συναδέλφους που δεν θα καταφέρουν να εγγραφούν στο μητρώο.
Με ευθύνη του κράτους να ολοκληρωθεί ο αντίστοιχος σχεδιασμός για την χωροθέτηση των υποδομών της διαδικασίας συγκομιδής των αποβλήτων και να εξασφαλιστεί ο έλεγχος του κράτους στις διάφορες εταιρίες διαχείρισης αποβλήτων.
Να ιεραρχηθούν στην υλοποίηση αυτής της εισπρακτικής πολιτικής οι μεγάλες και πιο ρυπογόνες βιομηχανίες και στη συνέχεια οι επιχειρήσεις των αυτοαπασχολουμένων.