Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:Δυναμικη κινητοποίηση της ΠΑΣΕΒΕ στις εφορίες ενάντια στη φοροληστεία

Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας στις Δ', Θ', Ι' Εφορίες, στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησε την Πέμπτη 23 Ιούνη, η τοπική γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ.
Οι αυτοαπασχολούμενοι απαίτησαν να καταργηθούν οι φορολογικοί νόμοι που τσακίζουν το ήδη λεηλατημένο εισόδημά από το πρώτο ευρώ. Κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών για το μεγάλο κεφάλαιο και τη
φορολόγηση με 45% σε διανεμόμενα και μη κέρδη. Να καταργηθούν τα χαράτσια του τέλους επιτηδεύματος, του ΕΝΦΙΑ, της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης. Καμία κατάσχεση 1ης κατοικίας, αναστολή κατασχέσεων, επαγγελματικής στέγης, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών.
Σημείωσαν ότι η κυβέρνηση προκλητικά, κατά εντολή του μεγάλου κεφαλαίου, κλέβει από τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες τα πάντα και χαρίζει προνόμια και φοροαπαλλαγές στα μονοπώλια και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
Στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν με πορεία στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο καταγγέλλοντας το γεγονός ότι παίρνουν το μέρος μόνο των εφοπλιστών και των βιομηχάνων αναφορικά και με τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν ενάντια στον αγώνα των λιμενεργατών. Θυμίζουμε ότι με πρωτοβουλία του ΕΒΕΘ, τα Επιμελητήρια της Θεσσαλονίκης καλούν τα μέλη τους να καταγράψουν τις ζημιές που έχουν υποστεί από την απεργία των λιμενεργατών!
Στο ΕΒΕΘ οι διαδηλωτές βρήκαν την πόρτα της εισόδου κλειδωμένη και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν και στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο καταθέτοντας το σχετικό υπόμνημα με τα αιτήματά τους. Ξεκαθάρισαν ότι τα προβλήματα που καταδυναστεύουν τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ δεν είναι οι κινητοποιήσεις και οι απεργίες των εργαζομένων, αλλά οι αντιλαϊκές πολιτικές και της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που θέλουν να αφανιστούν οι μικρομεσαίοι ΕΒΕ .
«Συνεχίζουμε κλιμακώνουμε τον αγώνα μας» τόνισε η Ράνια Καπετανγιώργη, μέλος της γραμματείας Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ και πρόεδρος του Συλλόγου Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων της πόλης. Και υπογράμμισε: «Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε συνάδελφο, κάνοντας ξεκάθαρο ότι δεν μπορούν και δεν πρέπει να μας εξαπατήσουν. Η μόνη τους επιλογή είναι να σπείρουν το τρόμο, να εγκαθιδρύσουν την απελπισία, να καλλιεργήσουν την απάθεια, την ηττοπάθεια για να παραιτηθούμε από τα δικαιώματά μαςΗ δική μας επιλογή, η μόνη μας επιλογή είναι να μετατρέψουμε την αγανάκτηση σε αγώνα ενάντια στον πραγματικό εχθρό. Μόνο ο ανυποχώρητος αγώνας μπορεί να υψώσει τείχος αντίστασης. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουμε εμείς και οι οικογένειές μας θηράματα στις ορέξεις των μονοπωλίων».
πηγη